Aktualno OG sada Ogulin

Pripremaju se tri covid odjela, dosta djelatnika ogulinske bolnice u samoizolaciji – odgovor iz Karlovca čekamo od utorka!

og bolnica korona ist

Još u utorak smo, s obzirom na neslužbena saznanja koja imamo, uputili molbu u Županijski Stožer Civilne zaštite da nam odgovore kakva je trenutna epidemiloška situacija u gradu Ogulinu. Zanimalo nas je  koliko je djelatnika ogulinske bolnice u ovom trenutku pozitivno na covid 19, koliko ih je u izolaciji,  je li točno da se ponovno aktivira i povećava covid odjel u ogulinskoj bolnici,  je li točno da su smještajni covid kapaciteti karlovačke bolnice popunjeni i da će ponovno dio covid bolesnika iz karlovačke bolnice biti preseljen u Ogulin? Zanimalo nas  je i koliko doza cjepiva je ovaj mjesec, do 15.03. dostavljeno liječnicima obiteljske medicine na području Ogulina, koliko su osoba do sada cijepili liječnici obiteljske medicine sa područja Ogulina, postoji li plan cijepljena za dalje i kojim će se tempom odvijati i postoji li mogućnost cijepljenja još nekom vrstom cjepiva osim AstraZeneca?

Odgovore ni na jedno pitanje  još uvijek nismo dobili, pa smo nazvali predsjednika Kriznog Stožera grada Ogulina Daniela Vukelju i zamolili ga za pomoć.

Prema njegovim informacijama, u ogulinskoj bolnici u pripremi su tri covid odjela.  Ovaj će put biti opremljeni i sa kisikom. Trenutno nekoliko pacijenata leži na covid odjelu, a dosta djelatnika bolnice  je u samoizolaciji.

Kakva je situacija sa cijepljenjem, objavit ćemo kad dobijemo službenu informaciju.

S obzirom na ozbiljne pripreme u ogulinskoj bolnici, te zadnje podatke koji govore o sve većem broju novooboljelih osoba, bit će da su pred nama teži dani.

 

Posljednje objavljeno

Novi potres u Hrvatskoj, epicentar mu je bio blizu Karlovca: ‘Zatutnjalo je, a onda i zaljuljalo’

OgPortal

Troje članova svemirske postaje sigurno sletjelo na Zemlju

OgPortal

Bolnica Karlovac od ponedjeljka prima samo hitne i onkološke pacijente: Imamo prostora i opreme, ali ljudski nam kapaciteti nisu bezgranični

OgPortal

Zoretić najavio pojačan tempo: Do kraja lipnja u Karlovačkoj županiji bit će cijepljeno još bar 60.000 ljudi; imat ćemo 60 posto procijepljenosti

OgPortal

Milanović o Berošu: Očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši

OgPortal

Draženka Polović kandidatkinja za gradonačelnicu, Dimitrije Birač za zamjenika: Nemamo ortake, ni svoje ljude, nego sugrađane i suradnike koji žele Karlovac jednakih prilika za sve

OgPortal