Aktualno OG sada Ogulin

Mimiju je harmonika najbolji prijatelj

Harmonika mu je najbolji prijatelj, a u teškim trenutcima mu daje inspiraciju za daljnji život. Njegovo ime je Miloš (Mimi ) Ivošević i  dječak je od 14 godina, sa svim mladenačkim manama i vrlinama. U moru dobrih stvari svakako valja izdvojiti njegovu ljubav prema sviranju i harmonici, ali ne zaostaje ni njegova druga sportska ljubav, rukomet. Školske obveze uz sve dodatne aktivnosti rješava bez problema, a u svemu navedenom najveća su mu potpora roditelji .

Miloš Ivošević od vrtićkih dana zavolio je narodnu glazbu, a jedno vrijeme je tradiciju i običaje našeg kraja upoznavao kroz plesanje i pjevanje u KUD-u Klek. S vremenom na nagovor oca upisao je privatne tečajeve sviranja harmonike kako bi jednog dana bio uspješan zabavljač u društvu. Govori nam da mu je želja postati vrhunski harmonikaš koji će nastupati po momačkim i djevojačkim feštama, svadbama i drugim zabavama. Ne skriva da je motiviran i dobrom zaradom koja se na takvim zabavama ostvaruje, a poznato je da rastvorena harmonika najbolje prima novce. Da bi bio što bolji i uspješniji upisao je Glazbenu školu koju pohađa u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić, gdje je trenutno na petoj godini. Završetkom osnovnoškolskog obrazovanja želja mu je nastaviti glazbeno obrazovanje na smjeru narodne glazbe, uz pohađanje srednje građevinske škole.

Za harmoniku kaže da je instrument koji se mora svirati s puno ljubavi i da tu ljubav treba njegovati cijeli život, jer jedino tako se može napredovati. Glazbeni repertoar koji svira je raznolik, a spreman je ostvariti sve želje koje od njega traže oni koji ga podupiru. Nedjeljom Mimi svira uživo preko facebooka gdje je otvorio stranicu “Mimi harmonikaš”, a broj pratitelja mu raste iz tjedna u tjedan. Pričao je o tome u radijskoj emisiji “Tintilinić”, a sad mu se , eto, ispunila i želja da bude na OGportalu!
Dosadašnji trud i odricanje jamstvo su lijepe glazbene budućnosti za ovog dječaka, koji već sada mnogima može poslužiti kao sjajan primjer.