Aktualno Županija

Naknade za bebe u Karlovcu planirane u podjednakom iznosu kao i lani, iz gradske uprave poručuju: Ako bude trebalo više, povećat ćemo!

Roditelji zahtjev za pomoć mogu podnijeti i kroz aplikaciju e-Novorođenče

Naknade za novorođenčad u Karlovcu Grad je ove godine planirao u podjednakom iznosu kao i lani, nešto više od pola milijuna kuna, ali ako bude nedostatan, odnosno, beba rođeno više nego prošle godine, iznos će biti povećan.

Potvrdili su nam to u Gradu, podsjetivi da jednokratna novčana naknade za svako novorođeno dijete iznosi 1.500 kuna.

  • U 2020. godini isplaćena je pomoć za opremanje ukupno 341 novorođenog djeteta, za što je isplaćeno 511.500 kuna. Sve bebe imaju pravo na tu pomoć, uz uvjet da je jedan roditelj s prebivalištem u Karlovcu i beba s prebivalištem u Karlovcu. U Proračunu za 2021. godinu planiran je iznos od 550.000 kuna, međutim taj će se iznos povećati Rebalansom ukoliko broj djece bude veći od planiranog, kazali su u Gradu.

Podsjetili su da je od prošlog ljeta i Grad uključen u aplikaciju e-Novorođenče, što znači da roditelji i zahtjev za pomoć za novorođenče mogu podnijeti kroz tu aplikaciju.

  • Oni koji to nisu u mogućnosti i dalje zahtjeve i potrebnu dokumentaciju mogu slati na e-mail ili osobno predavati u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Karlovca, napomenuli su. (kaportal.hr)