Aktualno Županija

Danas izmijenjena jučer donesena Odluka o održavanju nastave

Županijski Stožer civilne zaštite Karlovačke županije danas je donio Odluku o izmjeni i dopuni  Odluke o načinu izvođenja nastave, koju je donio jučer.

U današnjoj Odluci stoji da će završni razredi četvrtih i petih razreda srednjih škola, te učenici razredne nastave osnovnih škola, nastavu pratiti prema modelu A, odnosno u školama.

Svi ostali nastavu će pratiti online.

Na današnjoj presici u Karlovcu, rečeno je da epidemiološka situacija u Karlovačkoj županiji nije dobra, pogoršava se iz dana u dan, a sve veći je broj novooboljelih.

Načelnik Josip Ribar ovom je prigodom naglasio:
“Zdravstveni radnici, članovi Stožera, predlagali su i strože mjere, no većinom glasova, pojasnio odlučeno je da idućih 14 dana budu na snazi one o online nastavi za sve osim učenike razredne nastave u osnovnim i maturante u srednjim školama; obustavi održavanja radionica, uključujući i dječje igraonice, te plesnih škola; zabrani treninga u zatvorenim prostorima osim klubova u višem rangu natjecanja – teretane smiju raditi; pojačanim kontrolama provođenja epidemioloških mjera u vrtićima i Veleučilištu; poslodavci moraju osigurati pojačanu kontrolu provedbe epidemioloških mjera i, ako je to moguće, uvesti rad od kuće i u više smjena”.

Stožer apelira i na obavezno korištenje maski na otvorenom gdje je više ljudi,  te podsjeća na potreban razmak od 1,5 metar.

IMG-8acbfafe4893a0d58e0d0df9cbb1d897-V