Aktualno Županija

HDZ prikupio najviše donacija u prošloj godini, u Karlovačkoj županiji najviše se “isprsio” ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković, s uplatom od 30 tisuća kuna

hdz-1-1

S prvim danom ožujka zaključen je rok za predaju redovitih godišnjih financijskih izvještaja političkih stranaka i nezavisnih zastupnika. Hrvatska demokratska zajednica već po običaju prikupila je najveći broj pojedinačnih donacija u protekloj godini, ukupno gotovo 780 tisuća kuna u novcu. Dobar dio prihoda, kao i prijašnjih godina, osigurale su tvrtke iz Karlovačke županije ali i istaknuta lica lokalnog HDZ-a.

Pa su tako novčanu podršku, u obliku donacija, za političko djelovanje trenutno vladajuće stranke u Hrvatskoj uplatile karlovačke tvtke Gradiv d.o.o u iznosu od 2 tisuće kuna, LAV-1985 d.o.o. s 9 tisuća kuna, B.T.C. d.o.o. i Grgurić Gradnja d.o.o. po 10 tisuća kuna, dugoreška Arkada d.o.o., Niskogradnja d.o.o. te Dolomit – proizvodno prometna zadruga i Aquaestil plus d.o.o. u iznosu po 20 tisuća kuna. Najvišu pojedinačnu donaciju u Karlovačkoj županiji, HDZ je primio od ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepana Turkovića u iznosu od 30 tisuća kuna što je i najveći mogući iznos kad su donatori fizičke osobe. A stranku su donirali i županijski pročelnici, Marija Šćulac Medić s 15 tisuća kuna, te Kristijan Čujko s 10 tisuća kuna.

Njima su se pridružili i vodeći ljudi županijskog HDZ-a Branko Zoretić, Tomislav Lipoščak, Jure Katić, Alen Halar te Nada Murganić s uplatom od 2 tisuće kuna. Simboličnih 500 kuna donirala je i sadašnja dogradonačelnica Karlovac Andreja Navijalić. (KAportal)

Posljednje objavljeno

Pazite što kupujete: trgovine pune jabuka iz Srbije i Makedonije, lažno deklariranih kao domaće!

OgPortal

Umro je Ramsey Clark, bivši američki ministar pravosuđa koji je bio pravni savjetnik Miloševiću

OgPortal

Vodstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture oduševljeno projektom na Poredicama

OgPortal

Pohane polpete od brokule

OG Portal

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal

Francuska će produžiti razmak između prve i druge doze mRNA cjepiva

OgPortal