Aktualno OG nekad OG sada Ogulin

50 godina od otvaranja Marketa Ogulin

Prije punih 50 godina, još u prošlom stoljeću, na današnji dan, 26. ožujka 1971. godine, u Ogulinu je otvorena robna kuća Promet Vrbovsko- Market Ogulin. Bio je to veliki pomak u trgovačkoj ponudi našeg grada. Market, koji je bio na dva kata, nudio je gotovo sve: od prehrane, kožne galanterije, kozmetike i zlata, do tekstila i bijele tehnike, sve s atraktivnim rasporedom na tri etaže. Upravo ta široka ponuda, u kombinaciji sa  profesionalnim prodavačima,  privlačila je kupce iz svih okolnih mjesta i gradova, a nerijetko i sa puno šireg područja. Osim Marketa, Promet Vrbovsko imao je u Ogulinu i trgovine građevinskim materijalom i namještajem, pa ne čudi da su s ponosom isticali slogan: Promet Vrbovsko ima sve, od igle do lokomotive.

 

Mnogobrojne su Ogulinke i Ogulinci radili u Marketu. Neki su tamo počeli još kao učenici na praksi, a mnogi dočekali svoje zaslužene mirovine. Market je, nažalost, kao takav zatvoren 2000. godine.

Zanimljivo je kako su se (do provođenja epidemioloških mjera izazvanih Covidom) tadašnje radne kolegice Marketa, a danas vrlo dobre prijateljice, sastajale i družile svaki prvi četvrtak u mjesecu. Niti jedan nisu propustile, a na taj način su održale neraskidivu vezu, dijelile dobre i loše trenutke, te u glas kažu: “Kada smo zajedno lijepo nam je, kao kada smo bile u našem Marketu. Uvijek se sjetimo anegdota i njima se rado nasmijemo, a nikada ne zaboravimo ni naše drage kolege koji, nažalost, nisu više s nama”.
Tvrde da će im nakon popuštanja mjera, prvi zadatak biti organizacija “njihovog četvrtka”. (foto:Facebook)