Aktualno Županija

89-godišnjem muškarcu iz stana otuđen novac

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela i jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac).

Jučer je u jutarnjim satima u stan 89-godišnjaka u gradskoj četvrti Grabrik u Karlovcu došla nepoznata ženska osoba i predstavila se kao predstavnica tvrtke za medicinska pomagala i aparate te mu ponudila pregled jednim od aparata. U jednom trenutku ta osoba u stan je pustila drugu nepoznatu osobu koja je muškarcu iz stana otuđila novac i bankovne kartice te su nakon toga napustili stan. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Policija upozorava – građani budite oprezni!
Obzirom da postoji mogućnost da na ovakav način građani postanu žrtve prijevare, upozoravamo ih da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom.

Podsjećamo da se počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti.