Aktualno OG sada Ogulin

Potpisani ugovori o smanjenju gubitaka vodoopskrbnih sustava, vrijednost radova je 5.125.000,00 kuna

Uz poštivanje i primjenu svih epidemioloških mjera, u Trgovačkom društvu Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin, upriličeno je potpisivanje Ugovora prema sklopljenim okvirnim sporazumima iz Programa Hrvatskih voda o smanjenju gubitaka vodoopskrbnih sustava grada Ogulina, te općina Josipdol, Plaški i Saborsko.

Na potpisivanju ugovora bili su nazočni predstavnici Hrvatskih voda, izvođača, stručnog nadzora, stručni recenzent profesor na Građevinskom fakultetu u Zagrebu  Dražen Vouk, gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović,  te načelnici općina Saborsko, Plaški i Josipdol, Zlatko Mihaljević, Pero Damjanović i Marko Bićanić.

Projekt smanjenja gubitaka vodoopskrbnog sustava dio je nacionalnog programa smanjenja gubitaka vodoopskrbnog sustava.

Na prezentaciji dosad učinjenog, te planova za 2021. godinu od strane Hrvatskih voda i profesora  Dražena Vouka, naglašeno je da projekt sanacije gubitaka u gradu Ogulinu treba koristiti kao primjer dobre prakse vođenja projekta. Ostvareni su odlični rezultati, koji kao rezultat imaju smanjenje troškova vodoopskrbe, a svakako su zalog za budućnost u isporuci što kvalitetnije i jeftinije vode, kako prema potrošačima, tako prema gospodarstvu i sveopćem razvitku grada.

Ukupna vrijednost Ugovorenih radova iznosi 5.125.000,00 kuna, od čega Hrvatske vode osiguravaju 80% sredstava, a grad Ogulin i Općine Josipdol, Plaški i Saborsko po 20%.

Radove na sanaciji gubitaka izvoditi će IMGD d.o.o. Samobor, stručni nadzor Fluming d.o.o. Rijeka, a voditelj Projekta na sanaciji vodoopskrbnog sustava Ogulin biti će KAPROJEKT d.o.o. Karlovac. Ista tvrtka obavljat će tehničku pomoć i recenziju koncepcijskog rješenja na sanaciji gubitaka Saborskog, u suradnji sa profesorom Građevinskog fakulteta u Zagrebu Draženom Voukom.

Radovi počinju početkom travnja, a rok završetka predviđen je za treći kvartal 2021. godine.