Aktualno OG sada Ogulin

Za uređenje Lovrićeve fontane predviđeno 250 tisuća kuna

IMG_2677

S obzirom da je prva faza radova u ulici Augusta Šenoe dovršena, zanimalo nas je hoće li se konačno urediti i Lovrićeva fontana, što su nas upitali i naši brojni čitatelji.

Upit smo poslali u gradsku upravu i doznali  da u prvoj polovici ove godine kreću radovi uređenja Lovrićeve fontane i trga oko nje, odnosno prostora na križanju omeđenog ulicama Augusta Šenoe i Ivana Gorana Kovačića, kod upravne zgrade Vodovoda i kanalizacije.

Za ovaj projekt je proračunom za 2021. godinu predviđeno 250 tisuća kuna.

Početak radova na uređenju fontane planiran je nakon dovršetka rekonstrukcije ulice Augusta Šenoe, iz razloga što bi teška mehanizacija korištena na radovima u ulici Augusta Šenoe mogla oštetiti novo opločenje trga u slučaju da su radovi izvođeni obrnutim redoslijedom.

Uz to, sada kad su dovršeni radovi na rekonstukciji ulice Augusta Šenoe projektno rješenje uređenja fontane i okoliša će se kvalitetnije uklopiti u izvedeno stanje prometnica koje omeđuju trg, navode u odgovoru iz gradske uprave.

Posljednje objavljeno

Vlada raspisuje lokalne izbore

OgPortal

Vlada raspisuje lokalne izbore, na sjednici i o covid dodatku

OgPortal

Nijemcima ispod 60 godina nakon AstraZenece druga doza drugog cjepiva

OgPortal

Uoči izbora prigodno i Karlovačka županija krenula u promociju županice – HDZ-ove kandidatkinje: Obavještavamo javnost o radu, radili smo to i prije

OgPortal

Započeli su radovi sanacije odlagališta otpada „Sodol“

OgPortal

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal