Aktualno OG sada Ogulin

Izabrano novo vodstvo Foruma mladih Karlovačke županije

U Ogulinu je održana VII. Konvencija Foruma mladih SDP-a Karlovačke županije.
Konvenciji su, osim članova FM-a, uveličali gosti: predsjednica županijskog Foruma žena Ivana Salopek Šumonja, predsjednik Savjeta za ratne veterane Renato Glavaš, predsjednik gradske organizacije SDP-a Dalibor Domitrović, predsjednik gradske organizacije SDP-a Igor Grgić, v.d predsjednik Foruma mladih Hrvatske Kristian Čarapić i predsjednik FM-a grada Siska Filip Pjerobon.

Nakon usvajanja pravilnika o ustrojstvu Županijske organizacije donesen je i Program FMKŽ-a koji je okupljenima prezentirao novoizabrani predsjednik Filip Šehović:

“Mladi moraju biti uključeni u sve aktivnosti svojih općinskih, gradskih i županijskih organizacija. Kao mladić dobio sam priliku sudjelovati u radu Gradskog vijeća gdje smo kao tim pokazali da se može mnogo napraviti za grad kada na čelu imaš ljude koji nisu ušli u politiku da bi se bavili političkim biznisom.
Kao predsjednik županijskog Foruma dat ću vam svu bezrezervnu podršku u svakom smislu, samo radite za svoje mjesto i donosite odluke koje će vama i vašim vršnjacima vratiti povjerenje u politiku koja radi za njih, a ne protiv njih.
Na nama je velika odgovornost za budućnost naše zemlje, pogotovo u vremenima pojačanih zadiranja u ljudska prava, slobode i dostojanstva. Globalna politika stvara, krize, migrantske krize… sve je to razlog stvaranja stvaranja struja koje udaraju na temelje društva, a ne nude nam nikakve programske poruke što kao društvo moramo poduzeti da bi nam svima bilo bolje. Program je samo dokument. Politika je dinamična i nema programa koji ju može opisati. Da je možemo razumjeti, moramo znati u ključnim trenucima odgovoriti na izazove. Da bi to mogli moramo imati jake gradske i općinske organizacije, moramo imati ljude koji će se u političkom nadmetanju znati suočiti i ljudima jasno reći zašto smo u pravu. Teza koja se postavlja pred nas da smo svi mi političari isti dovela je do bezvoljnosti ljudi da se bave politikom, da uopće sudjeluju na izborima. I sada imamo priliku vidjeti da vladajuća garnitura apsolutno vlada ovom zemljom sa oko petnaest posto podrške. Mi moramo jasno i glasno odbaciti taj znak jednakosti, mi smo socijaldemokrati, mi nudimo rješenja, želimo društveni napredak i želimo preuzeti odgovornost.
Veliko hvala svima koji ste mi dali povjerenje da mogu obnašati funkciju predsjednika FMKŽ-a.

U tijela Županijske organizacije Foruma mladih  izabarani su:
Predsjednik: Filip Šehović
Podpredsjednik: Darko Stoičić
Predsjedništvo: Siniša Zrnić, Matija Žibrat
Glavni odbor: Lana Klanfar, Ivan Puškarić, Mladen Palajsa, Mateja Pintar Trbović, Zoran Mrvoš i Vjeran Franušić.