Aktualno OG sada Ogulin

Čiji je most, čija je cesta – “ping pong” se nastavlja

Već smo u par navrata pisali o prometnoj problematici Lomošćanske ulice i mosta,koji spaja Lomošćansku i ulicu Barnardina Frankopana. U jednom od tih članaka naveli smo i odgovor Policijske uprave  Karlovačke, u kojem između ostalog stoji:

“Policijski službenici i predstavnici Županjske uprave za ceste, koja je vlasnik  lokalne ceste 34101 i mosta, izvršit će zajednički obilazak navedene lokacije i alternativnog pravca za vozila ukupne mase iznad 20 tona kojeg svakako treba i dodatno označiti.”

ŽUClokalna cesta 34/101 prešla u nadležnost Grada Ogulina

Zanimalo nas je je li to učinjeno, a usput smo pitali i je li  policija nešto poduzimala zbog toga što je ŽUC postavio znak na cestu koja je u nadležnosti Grada Ogulina. Naime, prije su nam iz ŽUC-a rekli kako “je bitno napomenuti činjenicu da je Odlukom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (NN 18/21) lokalna cesta 34/101 prešla u nadležnost Grada Ogulina.” Uz navedeno, pitali smo i hoće li  policija nešto poduzeti, s obzirom da je takvo postavljanje znaka upitne usklađenosti sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, te pravilnikom koji određuju način i postupke koje treba provesti prije postavljanja znaka. Napominjemo, da je jedan od uvjeta i suglasnost policije, koje u ovom slučaju nije bilo.

 

PU Karlovačkanavedena cesta bila i još uvijek je, u nadležnosti Županijske uprave za ceste

Iz policije smo dobili sljedeći odgovor: “Obavještavamo Vas da je u vrijeme postavljanja prometnog znaka navedena cesta bila i još uvijek je, u nadležnosti Županijske uprave za ceste. Prijenos obveze gospodarenja između upravitelja javnih i nerazvrstanih cesta opisan je i određen Pravilnikom o prijenosu javnih cesta i nerazvrstanih cesta (NN 86/12 i 10/21). Prijenos prava i obveza nastaju za novog upravitelja tek po zajednički provedenoj i potvrđenoj primopredaji. Upućujemo Vas da se za sve dodatne informacije obratite Gradu Ogulinu i Županijskoj upravi za ceste Karlovac. Dodatno obilježavanje alternativnog pravca za vozila ukupne mase iznad 20 tona dogovoreno je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste.”

Primjećujete, odgovor na pitanje oko regularnosti postupka postavljanja znaka nismo dobili, pa smo to pitanje ponovili i očekujemo da će brzo stići. Gradu Ogulinu uputit ćemo pitanje o primopredaji ceste. Dok čekamo odgovore, “ping pong” sa cestom koja malo je, a malo nije u nadležnosti ŽUC-a , se nastavlja.