Aktualno OG sada Ogulin

Čiji je most, čija je cesta – “ping pong” se nastavlja

IMG_20210311_110127

Već smo u par navrata pisali o prometnoj problematici Lomošćanske ulice i mosta,koji spaja Lomošćansku i ulicu Barnardina Frankopana. U jednom od tih članaka naveli smo i odgovor Policijske uprave  Karlovačke, u kojem između ostalog stoji:

“Policijski službenici i predstavnici Županjske uprave za ceste, koja je vlasnik  lokalne ceste 34101 i mosta, izvršit će zajednički obilazak navedene lokacije i alternativnog pravca za vozila ukupne mase iznad 20 tona kojeg svakako treba i dodatno označiti.”

ŽUClokalna cesta 34/101 prešla u nadležnost Grada Ogulina

Zanimalo nas je je li to učinjeno, a usput smo pitali i je li  policija nešto poduzimala zbog toga što je ŽUC postavio znak na cestu koja je u nadležnosti Grada Ogulina. Naime, prije su nam iz ŽUC-a rekli kako “je bitno napomenuti činjenicu da je Odlukom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (NN 18/21) lokalna cesta 34/101 prešla u nadležnost Grada Ogulina.” Uz navedeno, pitali smo i hoće li  policija nešto poduzeti, s obzirom da je takvo postavljanje znaka upitne usklađenosti sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, te pravilnikom koji određuju način i postupke koje treba provesti prije postavljanja znaka. Napominjemo, da je jedan od uvjeta i suglasnost policije, koje u ovom slučaju nije bilo.

 

PU Karlovačkanavedena cesta bila i još uvijek je, u nadležnosti Županijske uprave za ceste

Iz policije smo dobili sljedeći odgovor: “Obavještavamo Vas da je u vrijeme postavljanja prometnog znaka navedena cesta bila i još uvijek je, u nadležnosti Županijske uprave za ceste. Prijenos obveze gospodarenja između upravitelja javnih i nerazvrstanih cesta opisan je i određen Pravilnikom o prijenosu javnih cesta i nerazvrstanih cesta (NN 86/12 i 10/21). Prijenos prava i obveza nastaju za novog upravitelja tek po zajednički provedenoj i potvrđenoj primopredaji. Upućujemo Vas da se za sve dodatne informacije obratite Gradu Ogulinu i Županijskoj upravi za ceste Karlovac. Dodatno obilježavanje alternativnog pravca za vozila ukupne mase iznad 20 tona dogovoreno je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste.”

Primjećujete, odgovor na pitanje oko regularnosti postupka postavljanja znaka nismo dobili, pa smo to pitanje ponovili i očekujemo da će brzo stići. Gradu Ogulinu uputit ćemo pitanje o primopredaji ceste. Dok čekamo odgovore, “ping pong” sa cestom koja malo je, a malo nije u nadležnosti ŽUC-a , se nastavlja.

 

 

Posljednje objavljeno

Umro je Ramsey Clark, bivši američki ministar pravosuđa koji je bio pravni savjetnik Miloševiću

OgPortal

Vodstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture oduševljeno projektom na Poredicama

OgPortal

Pohane polpete od brokule

OG Portal

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal

Francuska će produžiti razmak između prve i druge doze mRNA cjepiva

OgPortal

Provedena akcija na alkohol -11 vozača isključeno iz prometa

OgPortal