Aktualno Županija

Uručeni ITU ugovori, u Karlovac stiže novac za Edison, Teslu i vrelovod – Plenković: Ovo će građanima omogućiti kvalitetniji život

plenković u karlovcu

Četiri ugovora vrijedna su 200 milijuna kuna

  • Ova četiri projekta, vrijedna 200 milijuna kuna, direktno će koristiti građanima Karlovca. Obnova Kina Edison, njegova revitalizacija u novi objekt turističke i kulturne ponude, Poduzetnički centar Nikola Tesla kod Gimnazije i vrelovod, vrijednosti čak 105 milijuna kuna, vrlo vrijedan doprinos kvaliteti života u pet karlovačkih kvartova. Ovo pokazuje koliko naša Vlada vodi računa o ravnomjernom regionalnom razvoju. Na tragu je zaključka sa sjednice koju smo održali ovdje prije nešto više od dvije godine i omogućit će Karlovcu i Karlovačkoj županiji, tj. građanima koji ovdje žive kvalitetniji život i veću i korisnu ponudu koja će biti dobra za njih i gospodarstvo, a i za turiste, izjavio je premijer Andrej Plenković danas u Karlovcu, na uručenju ugovora iz ITU mehanizma za Veće urbano područje Karlovac.
    Ugovor o dodjeli sredstava za financiranje obnove vrelovoda dobila je Gradska toplana, za obnovu i revitalizaciju Edisona Grad Karlovac, a Centar Nikola Tesla Karlovačka županija. Uručila im ih je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak napomenuvši da se od spomenutih 200 milijuna kuna 155 milijuna sufinancira iz EU, a da su Grad i Županija i do sada bili uspješni u realizaciji projekata, vrijednih više od 3 milijarde kuna.
  • Vjerujem da ćemo i brojne nove projekte i sve najavljene investicije uspješno započeti i realizirati. Obnova i revitalizacija kulturne baštine u dva projekta, izgradnja Centra Nikola Tesla i vrelovodna mreža važni su projekti koji će podići stupanj razvoja i Karlovca i Karlovačke županije, kazala je Tramišak i poručila da u Ministarstvu imaju partnera i za buduće programsko razdoblje ’21-’27 kada nas čeka izdašna omotnica.
    Gradonačelnik Damir Mandić naglasio je kako, bez ovih projekata vrijednih 20 milijuna eura za koje su danas potpisani ugovori, Karlovac provodi projekte vrijedne skoro 30 milijuna eura.
  • Vjerujem da nova financijska perspektiva i razni programi koji nas čekaju definitivno će promijeniti lice Karlovca, kazao je Mandić.

Dožupanica Martina Furdek Hajdin, govoreći o Centru Nikola Tesla, kazala je kako to treba postati poduzetnički centar mladih, ali i ono što Tesla jest: centar inovativnosti, kreativnosti, znanosti, kulture, obrazovanja, kao i nova turistička atrakcija.

  • Uz do sad osigurana i uložena sredstva Karlovačke županije, ova ITU sredstva bit će dostatna da završimo naš projekt, najavila je Furdek Hajdin. (kaportal.hr)

Posljednje objavljeno

Umro je Ramsey Clark, bivši američki ministar pravosuđa koji je bio pravni savjetnik Miloševiću

OgPortal

Vodstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture oduševljeno projektom na Poredicama

OgPortal

Pohane polpete od brokule

OG Portal

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal

Francuska će produžiti razmak između prve i druge doze mRNA cjepiva

OgPortal

Provedena akcija na alkohol -11 vozača isključeno iz prometa

OgPortal