Aktualno Županija

Davor Petračić i Dragica Malović kandidati za čelne ljude Karlovca

Predsjedništvo Gradske organizacija SDP-a Karlovac ovaj je tjedan donijelo odluku da će kandidat SDP-a za gradonačelnika Karlovca na predstojećim lokalnim izborima biti Davor Petračić, a zamjenica će mu biti Dragica Malović, predsjednica GO SDP Karlovac, doznajemo iz priopćenja, u kojem se dalje navodi:
“Odluka da kao kandidata za gradonačelnika istaknemo kandidata koji nije član stranke, je posljedica racionalnog i politički praktičnog razmišljanja. Prema provedenim anketama Davor Petračić kao nezavisni kandidat prolazi najbolje. Nadalje, njegove ideje kako Karlovac učiniti mjestom boljim za život, sredinom koja će privlačiti nove stanovnike i poslove, modeli po kojima se bi se trebala voditi gradska uprava kao servis građana, uvelike se poklapaju sa lokalnim programskim smjernicama karlovačkog SDP-a. Na kraju, karlovački SDP i Davor Petračić dijele mišljenje da je HDZ na vlasti u posljednjih 15 godina učinio premalo za ovaj grad, da grad stagnira na svim razinama i da je promjena vlasti nužna.
U tom smislu, nije vrijeme za stranačke taštine i isticanje osobnih ega, mi u SDP-u ovom odlukom dosljedno ostajemo kod stava da samo zajednički nastup oporbenih snaga može donijeti promjenu vlasti u Karlovcu, i SDP je spreman sve podrediti tom cilju.
S Davorom Petračićem kao kandidatom za gradonačelnika, Dragicom Malović kao kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika i zajedničkom listom SDP-a kao najjače oporbene stranke, nezavisnog Davora Patračića, HSS-a i Reformista te zajedničkim programom za bolji Karlovac, očekujemo da ćemo motivirati građane da izađu na izbore u velikom broju i preko naše liste izaberu toliko potrebnu političku promjenu u gradu Karlovcu.
Naši kandidati Davor Petračić, Dragica Malović i zajednička lista bit će predstavljeni čim se Davor Petračić oporavi od zaraze korona virusom”.