Aktualno OG sada Ogulin

Novi duh Đulinog vrta

IMG-7002312c6e539f150c64dbb92d76d638-V

Krajem ožujka okončana je i provedba projekta „Susret s rijekom“ koji je za cilj imao doprinijeti održivom korištenju prirodnih resursa i očuvanju biološke ravnoteže područja NATURA 2000 uz rijeke Karlovačke županije. Naglasak je stavljen i na povećanje turističke privlačnosti ovih područja, te edukaciju i podizanje svijesti o važnosti njihova očuvanja.

Nositelj projekta bila je Karlovačka županija, a partneri, uz Grad Ogulin i Turističku zajednicu Grada Ogulina, su bili i gradovi Karlovac i Ozalj, Javna ustanova Natura Viva, Javna ustanova razvojna agencija Karlovačke županije i TZ Grada Ozlja.

U Ogulinu je projekt proveden na području Đulinog ponora, točnije u Parku izviđača. Zadaće Grada Ogulina odnosile su se na izradu projektno tehničke dokumentacije, elaborata multimedijskog rješenja, izradu dizajnerskog rješenja ograde i opreme sjenica, izgradnju NATURA 2000 interpretacijskog centra na otvorenom „Đulin vrt“, izradu i montažu ograde i opreme za sjenicu, izgradnju poluamfiteatra „Đulin vrt“, uzemljenje i zaštitu od munje građevine poluamfiteatra.

Turistička zajednica Grada Ogulina bila je zadužena za postavljanje mobilnog interpretacijskog centra, multimedijsku opremu za prikaz edukativnih sadržaja (VR, hologram i podna projekcija), opremu za video nadzor i zaštitu objekata MIC-a i sustav za brojanje posjetitelja te informativno edukativni panoe i postavljanje turističke signalizacije.

Za realizaciju dijela projekta koji se odnosio na Ogulin uloženo je 2.000.000,00 kuna, od čega je 95% sufinancirano sredstvima EU fondova kroz projekt “Susret s rijekom”, a ostatak je financirao Grad Ogulin. Poseban naglasak stavljen je na način prezentacije edukativnih sadržaja, osobito kroz korištenje IKT tehnologije putem mobilnog interpretacijskog centra i multimedijskih sadržaja. Tako je “Đulin vrt” zabljesnuo u svom novom sjaju, a osim brojnih Ogulinaca, u njemu će imati priliku uživati i brojni turisti koji posjećuju naš grad.

Posljednje objavljeno

ROADPOL-ov Speed Marathon održat će se u srijedu, 21. travnja, diljem Europe

OgPortal

Krule – Tražili ste rat… javljaj u Ploče… stižemo!

Bloger Krule

U protekla 24 sata zabilježeno je 2106 novozaraženih, preminule su 42 osobe

OgPortal

Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je svoju firmu 21 dan prije roka

OgPortal

Muškarac s mitraljezom u ruci ušetao na proslavu rođendana, počeo pucati i vikati: ‘Gasi muziku!‘

OgPortal

Prometna nesreća u tunelu Mala Kapela

OgPortal