Aktualno OG sada Ogulin

Rad ogulinskog vrtića obustavlja se na 7 dana

Danas je, nakon dužeg vremena, održana sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite. Sjednicu je sazvao načelnik Stožera Daniel Vukelja, a održana je putem video konferencije. Kao glavna točka dnevnog reda nametnuo se prijedlog o privremenoj obustavi rada ogulinskog Dječjeg vrtića “Bistrac”.
Sjednici je nazočila ravnateljica vrtića Anita Domitrović, koja je nazočne izvijestila da je u vrtiću tijekom proteklih dana zabilježen veći broj asimptomatskih slučajeva zaraze koronavirusom među mališanima. Posljedično odrazilo se to i na zaposlenike vrtića, od kojih je veći broj što u samoizolaciji što pozitivan na koronavirus. Oboljeli mališani na svu sreću imaju blage simptome, ali uslijed cijele situacije ne može se osigurati neometan rad vrtića, pa je ravnateljica Anita Domitrović predložila gradonačelniku Daliboru Domitroviću, kao predstavniku osnivača, da se rad vrtića obustavi na 14 dana.
Međutim, zaključeno je da će rad ogulinskog vrtića biti obustavljen od 6. travnja na 7 dana, a tu odluku je, po okončanju sjednice, donio gradonačelnik Dalibor Domitrović. Kako je navedeno, ovom odlukom Grad Ogulin želi smanjiti rizik širenja zaraze virusom COVID-19 na području Grada Ogulina. Slijedećeg petka održat će se nova sjednica ogulinskog Stožera, kada će, između ostalog, biti razmatrano stanje u ovoj gradskoj ustanovi. Sukladno tome, bit će donesena i nova odluka o nastavku rada vrtića.

Koliko je ozbiljna situacija u vrtiću govori i podatak kojeg je iznijela ravnateljica na sjednici. Naime, od 180 mališana koji pohađaju vrtić, danas je došlo  tek 21.

Između ostalog, na sjednici je direktorica SKG-a Sanja Tomić uputila molbu Stožeru da se razmisli o formiranju protokola postupanja s preminulim COVID pozitivnim osobama, koje iz bolnice preuzimaju djelatnici SKG-a. Kako je istakla, djelatnici za to ne posjeduju adekvatnu zaštitnu opremu, pa samim time nisu niti zaštićeni od zaraze.

Slijedeća sjednica Stožera zakazana je, dakle,  za slijedeći petak, a, ukoliko bude potrebe, bit će sazvana i ranije.