Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinska Javna vatrogasna postrojba lani odradila 141 intervenciju

20210317_130147

Vatrogasci ogulinske Javne vatrogasne postrojbe su tijekom 2020. godine odradili 141 intervenciju, što je nešto manje no tijekom 2019. godine.

Na tim intervencijama sudjelovalo je 506 vatrogasaca, a utrošeno je 776 sati rada.

Najviše intervencija odrađeno je na području grada Ogulina, njih 115. Lani je zabilježeno povećanje broja požara dimnjaka, a manje je bilo požara otvorenog prostora. Unatoč tome, najveći broj intervencija odnosio se upravo na gašenje požara na otvorenim prostorima. To smanjenje u JVP Ogulin pripisuju preventivnom radu na obavještavanju i educiranju građana, ali i vremenskim prilikama nepovoljnim za nastanak takve vrste požara. Od značajnijih intervencija na otvorenom ističu gašenje požara komunalnog otpada na odlagalištu Sodol koji je gašen u 4 navrata, 3 puta u rujnu i 1 u studenom prošle godine.

Krajem prošle godine zaposlenici JVP Ogulin, kao i pripadnici DVD-ova s područja Grada Ogulina sudjelovali su u otklanjanju posljedica katastrofalnog potresa koji je pogodio Sisačko moslavačku županiju. Na teren su tada upućene 4 ekipe, točnije 17 vatrogasaca i 6 vozila, koji su djelovali u sklopu interventne postrojbe Vatrogasne zajednice Karlovačke županije.

Na rad ogulinske JVP utjecala je i epidemija koronavirusa, pa su tijekom prošle godine u par navrata pribjegli uvođenju smjenskog rada, kaže zapovjednik JVP Milan Stipetić.
Mučila ih je i dotrajalost voznog parka, jer je zabilježeno više velikih kvarova vatrogasnih vozila. Nije manjkalo niti manjih kvarova na vozilima, a dobar dio njih su otklonili sami zaposlenici JVP Ogulin.

Osim lošeg stanja u kojem se nalazi vozni park, iz JVP Ogulin su u svom godišnjem izvješću o radu upozorili i na vrlo loš sustav radio veze na cijelom području djelovanja Postrojbe. Kako su naveli u izvješću u poslovanju za prošlu godinu, na sjednici Gradskog vijeća,  komunikacija tijekom intervencija je vrlo teška radi lošeg prijema i nerazumljivosti radio komunikacije. Stoga su tijekom intervencija bili prisiljeni za komunikaciju koristiti mobitele, što smatraju krajnje neodgovarajućim.

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal