Aktualno Županija

Online ili? Sutra će biti poznato kako će se provoditi nastava u Karlovačkoj županiji

skola razred ist

Ministar znanosti i obrazovanja uoči sjednice Vlade dao je izjavu vezano uz cijepljenje prosvjetnih djelatnika, kao i prelaska dviju županija na C model nastave od ponedjeljka. Radi se naime o gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Kako saznajemo iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, odluka o načinu nastave od ponedjeljka u Karlovačkoj županiji bit će poznata sutra. Pitanje je je li odluka već donešena pa će sutra biti obznanjena, ili će se o načinu provođenja nastave tek sutra odlučivati.S obzirom na velik broj zaraženih za pretpostaviti je da će se održavati po C-modelu, odnosno online, no ipak treba pričekati što će reći Stožer CZ.

Ministar Fuchs je rekao kako su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko – moslavačkoj županiji, ali kako je odaziv tamo bio svega 20 posto.

Ipak, ministar se nada da će ova nova kampanja za cijepljenje povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima.

“Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitetlji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje”, rekao je Fuchs.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, Fuchs je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

“Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da ćemo u dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županiji, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model”, kazao je ministar. (KAportal)

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal