Aktualno OG sada Ogulin

Prva torta u životu i to za 81. rođendan

Prošlo je nešto više od mjesec dana od početka rada žena zaposlenih na projektu “Zaželi 2 – Grad Ogulin”,  a zaposlene žene postale su praktički već dio kućanstva korisnika.

Žene svakodnevno obilaze korisnike i pomažu im u kućanskim poslovima, nabavki potrepština i lijekova, pomoći uređenja okućnice, prijevoza do doktora i frizera. Zadovoljstvo korisnika i zaposlenih žena vidljivo je svakodnevno. Jedini problem je pandemija korona virusa, ali se svi nadaju da će brzo završiti kako bi sami korisnici i žene bili slobodniji bez bojazni od zaraze korona virusom.

Žene svoje korisnike često iznenade kolačima u dane poput rođendana, imendana i blagdana. Posebno veselo bilo je  u Otoku Oštarijskom. Baka Simica imala je 81. rođendan, a njena domaćica Milja iznenadila je baku tortom sa logom projekta.

Prema riječima bake, ovo joj je prva torta u životu koju je dobila za rođendan  i posebno je sretna zbog toga. Kolača je bilo ali torta nikada – izjavila je baka Simica. Ova humana gesta potvrđuje povezanost korisnika i domaćica već nakon mjesec dana, a možemo zamisliti kakva će ta veza biti nakon godine dana projekta.

Kao što smo već pisali, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda i proračuna Republike Hrvatske u iznosu 2.3 milijuna kuna i zapošljava ukupno 28 žena. Voditeljica projekta sa svojim timom potruditi će se da projekt postaje konstanta te pripremiti prijavu i za Zaželi 3.