Aktualno OG sada Ogulin

U bolnicama u Karlovcu i Ogulinu iz dana u dan sve više pacijenata, pa i onih mlađe dobi – apel građanima: Držite se mjera da održimo zdravstveni sustav

Više hospitaliziranih pacijenata, težih oblika bolesti – bolnička slika novog vala koronavirusa u zemlji nije obišla ni Karlovačku županiju pa je u ponedjeljak u bolnicama bilo 97 COVID pozitivnih bolesnika. U Općoj bolnici Karlovac na liječenju se nalazi njih 65, a u Općoj bolnici i bolnici branitelja Domovinskog rata Ogulin 32.

Od 65 pacijenata u karlovačkoj Bolnici, 42 su muške osobe u dobi od 38 do 91 godine, 23 ženske osobe starosti od 43 do 88 godina.- Bolesnici kod primitka na bolničko liječenje za razliku od prethodnog vala pandemije iz kraja 2020. godine, imaju teži oblik bolesti – dominira teži oblik upale pluća s posljedično progresivnijom respiratornom insuficijencijom. Trenutno je u COVID respiratornom centru u OB Karlovac hospitalizirano 9 bolesnika: 7 na mehaničkoj ventilaciji, 2 bolesnika na terapiji kisikom visokim protocima, kažu nam u Općoj bolnici Karlovac.

Dodaju da bolnica ima adekvatne prostorne kapacitete u slučaju daljnje potrebe za hospitalizacijom COVID pozitivnih bolesnika. A raspoloživim ljudskim resursima, odnosno, maksimalnim zalaganjem svih zaposlenika i njihovom preraspodjelom sukladno potrebama, uspijeva se pružiti zdravstvena skrb svima kojima je potrebna bolnička skrb.

No, da bi tako i ostalo, svi moramo odraditi svoj dio “posla”.

– Za pretpostaviti je kako bi daljnje povećanje broja oboljelih COVID pozitivnih pacijenata uzrokovala smanjenu mogućnost pružanja liječenja pacijentima koji boluju od drugih bolesti. Iz istih razloga još jednom apeliramo na naše sugrađane na striktno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Time si otvaramo mogućnost i stvaramo preduvjet održivosti funkcioniranja zdravstvenog sustava, ukoliko naglasak stavimo na ljudske resurse u zdravstvu, poručuju iz Ravnateljstva karlovačke bolnice. (KAportal)