Aktualno Županija

Karlovačka županija za sad bez pooštravanja, ali i popuštanja mjera: Pratimo situaciju, o njoj će ovisiti i odvijanje nastave

– Pratimo stalno situaciju i nadamo se da se ljudi ipak pridržavaju propisanih mjera. Ne možemo reći da je sve idealno, nikad nije, ali ipak uviđaju da je situacija ozbiljna. Mislimo da su ove mjere koje su sada na snazi, naravno uz sve veći broj cijepljenih osoba, biti dovoljne, izjavio je Josip Ribar, savjetnik Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Podsjetio je da je odluka po kojoj se nastava u školama održava za prva četiri razreda osnovne škole i završnih srednje, a za sve ostale online, na snazi do kraja idućeg tjedna. Po kojem će se modelu odvijati nakon toga, ovisit će o epidemiološkoj situaciji, Po posljednjim podacima, u osnovnim školama na koronavirus pozitivan je 21 učenik i 26 zaposlenika u osnovnim školama, te 24 učenika i 9 zaposlenika srednjih škola.- Pratit ćemo situaciju i idući tjedan i ako bude smanjenja broja oboljelih, možda ćemo ići s popuštanjem mjera, rekao je Ribar.

Pridržavanju propisanih mjera zaštite i sprječavanja širenja koronavirusa treba pomoći i županijska specijalistička postrojba. Ima 13 članova i pokriva cijelu županiju.- Prvenstveno je da sugerira, upozorava te, ako treba, i pomaže ljudima da se svi zajedno pridržavamo mjera; nemaju nikakvu represivnu ulogu. Po povratnim informacijama koje dobivamo od njih, situacija je bolja. Molim stanovnike da se pridržavaju svih epideioloških mjera kako bismo što prije i lakše ovo prebrodili, poručio je Ribar. (KAportal)