Aktualno Županija

Starijoj ženi iz stana otuđen novac

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Duga Resa, Ozalj) i jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom.

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 87-godišnjakinje da joj je 16. travnja u stan u gradskoj četvrti Grabrik u Karlovcu došla nepoznata ženska osoba, pod izgovorom da obzirom na COVID-19 provjerava zdravstveno stanje starijih osoba i vrši pregled. Za to vrijeme u stan je ušao nepoznati počinitelj te iskoristio nepažnju vlasnice i iz novčanika joj otuđio novac. Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i pronalaska počinitelja.

Jučer u 15.10 sati na državnoj cesti u Selištu Drežničkom dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka upravljao je 76-godišnjak te se nije držao sredine obilježene prometne trake prilikom čega je automobilom prešao na suprotni kolnički trak i udario u osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnjak. U prometnoj nesreći 21-godišnjak je teže, a 76-godišnjak lakše ozlijeđen. Nadležnom državnom odvjetništvu protiv 76-godišnjeg vozača bit će proslijeđena kaznena prijava.