Aktualno Županija

Vikend akcija policije- utvrđeno 318 prekršaja

Tijekom proteklog vikenda od 16. do 18. travnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je 318 prekršaja, a od toga se 25 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 127 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 44 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 20 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 62-godišnjeg vozača osobnog automobila u Cetingradu, a iznosila je 1,91 promil. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 90 km/h na državnoj cesti DC 1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h.

Jučer su na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog dovedena dvojica recidivista. Naime, u subotu 17. travnja policijski službenici su prilikom nadzora u prometu na području Ozlja utvrdili da osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0,79 promila i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta upravlja 24-godišnjak. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 16.700 kuna i devet mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
Također u noći, sa 17. na 18. travnja, policijski službenici su na području Duge Rese utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,32 promila upravlja 22-godišnjak. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana i novčanu kaznu od 700 kuna.

Posljednje objavljeno

Gradski derbi pripao NK Ogulinu

OgPortal

Plenković: ‘Pandemija će završiti tek kad se cijela populacija cijepi‘

OgPortal

Hrvatski avion pun slovenskih putnika udario u jastreba, odmah se morao vratiti na aerodrom kod Ljubljane

OgPortal

Šuput obilježava svoj prvi Majčin dan, preslatki prizori rastapaju srca, a posebno je ganule sve druge mame

OgPortal

Telegram otkriva: Dekanica PBF-a službenom karticom kupuje Polo i Boss odjeću, Chanel parfeme i namještaj

OgPortal

Erdogan nakon nasilja u Jeruzalemu nazvao Izrael terorističkom državom

OgPortal