Aktualno OG sada Ogulin

Kandidatkinja za zamjenicu načelnika općine Plaški je Mara Šupica

Na sjednici Izvršnog odbora Općinske organizacije SDSS-a Plaški donesena je jednoglasna odluka o isticanju kandidature za predstojeće lokalne izbore s listom za Općinsko vijeće Općine Plaški i kandidatkinjom za zamjenicu općinskog načelnika iz reda srpske nacionalne manjine. Kandidatkinja za zamjenicu općinskog načelnika iz reda srpske nacionalne manjine u Općini Plaški je Mara Šupica, aktualna zamjenica načelnika iz reda srpske nacionalne manjine u Općini Plaški.
“Mara Šupica, po zanimanju diplomirana ekonomistica, udana, majka dvoje djece, predsjednica je Općinske organizacije SDSS-a Plaški, članica je Izvršnog odbora SDSS-a Karlovačke županije, članica Nadzornog odbora SDSS-a te članica Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije.
Mara Šupica je već 20 godina aktivno uključena u rad i djelovanje lokalne zajednice te je u proteklom razdoblju svojim znanjem, iskustvom i marljivim radom dala svoj puni doprinos razvoju Općine Plaški kroz pisanje i realizaciju niza programa i projekta čime je utjecala na unapređenje kvalitete života svih stanovnika u Općini Plaški.
Mara Šupica pisala je niz projekata za obnovu komunalne, društvene i socijalne infrastrukture u Općini Plaški te je svih 8 naselja u nerazvijenoj Općini Plaški dobilo kilometre novo asfaltirane nerazvrstane ceste te je pisala projekte za nabavu komunalnih strojeva i opreme- traktora, kombinirke, ralice i posipača.
Pisala je projekt obnove centralnog grijanja u bivšem dječjem vrtiću, obnovu i opremanje zgrade Doma kulture u kojim je održano II. zasjedanje ZAVNOH-a te projekt za obnovu Hrama Vavedenja Presvete Bogorodice u Plaškom, zaštićenog kulturnog spomenika nulte kategorije.
Izrazito je ponosna što je još 2018. godine izradila projektni prijedlog EU projekta „Zaželi-Općina Plaški“ ukupne vrijednosti 4.465.716,00 kn, 100 % financiranog iz Europskog socijalnog fonda, OPULJP 2014.-2020., čijom provedbom je zaposleno 25 žena s područja Općine Plaški te voditelj, koordinator i asistent na projektu. Provedba projekta osigurala je pomoć i podršku za 125 krajnjih korisnika s područja Općine Plaški pretežno starijih i nemoćnih osoba”-navodi se u priopćenju SDSS-a.