Aktualno OG sada Ogulin

Povodom Dana planeta Zemlje – SKG postavlja spremnike za besplatno odlaganje otpada na Bukovniku i Staroj cesti

Sutra, 22. travnja 2021.g. već tradicionalno se obilježava Dan planete Zemlje.
“U centru zbivanja ovogodišnjeg obilježavanja su mladi, obrazovanje o zaštiti životne sredine i zajedničke akcije koje vode tom cilju.

Važnost mijenjanja svijesti u zaustavljanju klimatskih promjena, kao i poduzimanju svih drugih radnji vezanih za zaštitu okoliša, prepoznalo je veliki broj tehnoloških kompanije u svijetu.
Tako je fond Elona Muska objavio uvjete za sudjelovanje na natječaju za idejna i tehnička rješenja prikupljanja i skladištenja ugljika, koji fond je vrijedan 100 milijuna dolara.

SKG d.o.o. Ogulin na mnogo skromniji način, zbog već poznate epidemiološke situacije, priključit će se obilježavanju tog dana, sa željom i tendencijom da svim dionicima odgovorno ponašanje prema okolišu postane navika.
Tako će se omogućiti našim građanima da besplatno odlože bilo koju vrstu otpada (glomazni, elektronski, metalni…) u spremnike koji će za tu priliku biti smješteni na dvije lokacije: na Bukovniku kod Sv. Ivana i u gradu na parkiralištu na Staroj cesti, iza Frankopanskog kaštela. Tamo će stajati dok se ne napune.
Poštovani sugrađani, osvijestite brigu koju smo dužni imati prema svom okolišu i kojeg smo dužni sačuvati našoj djeci!” – poručuju iz SKG-a.