Aktualno OG sada Ogulin

Tihana Turković predstavila je rad Ivanine kuće bajke

U sklopu projekta Europske unije SoPHIA (Social Platform for Holistic Heritage Impact assessment) 21. i 22. travnja 2021. godine održava se online konferencija Kulturna baština – preispitivanje procjena učinaka (eng. Cultural Heritage – Rethinking Impact Assessments).

Domaćin ove konferencije je EDUCULT, institut za kulturne politike i upravljanje u kulturi sa sjedištem u Austriji, a jedan od partnera je i hrvatski Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO). Ova konferencija okuplja stručnjake, istraživače i druge dionike kulturnih politika s ciljem poticanja rasprave o utjecaju intervencija na području kulturne baštine, imajući na umu činjenicu da je očuvanje kulturne baštine jedan od najvažnijih faktora kojim se definira europski identitet.

Konferencijom je obuhvaćeno nekoliko najvažnijih područja kroz različita predavanja i panel rasprave. Tako je danas, prvoga dana konferencije, održana i panel rasprava na temu Obrazovanje i kulturna baština u kojoj su se predstavili kulturni djelatnici iz različitih europskih ustanova i projekata.

Uz predstavnike iz Austrije, Irske, Finske i Italije, ravnateljica Ivanine kuće bajke Tihana Turković predstavila je i rad naše ustanove u kontekstu obrazovanja i kulturne baštine s posebnim naglaskom na ulogu tih elemenata na razini Ogulina.

Konferencije poput ove dragocjena su platforma za razmjenu iskustava, ali i izvrstan način promocije destinacije, ali i dobrih praksi među strukom. Konferencija je otvorena za javnost i pristup je besplatan, a prijaviti se možete na poveznici: https://hopin.com/events/sophia-virtual-stakeholders-conference.