Aktualno Županija

Mandić obećao pred izbore: Manji prirez i porez na potrošnju, škola i vrtić na Luščiću, subvencije smještaja u staračkim domovima i novo lice Karlovca uz EU novac

Gospodarstvo,demografija, zeleni pametni grad, društveno – socijalna osjetljivost i ulaganje u Zvijezdu – glavne odrednice HDZ-ovog programa za iduće četiri godine

  • Ovo je trenutak koji ćemo iskoristiti da EU sredstvima promijenimo lice Karlovca nabolje, poručio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Damir Mandić, predstavljajući program za iduće četiri godine.

Gospodarstvo, demografija, zeleni pametni grad, društveno-socijalna osjetljivost i ulaganje u Zvijezdu glavne su mu odrednice.

  • Umjesto sadašnjih 12, prirez će iduće godine biti 9 posto, a porez na potrošnju bit će smanjen s 3 na dva posto, što znači da će više novca ostati građanima, kao i ugostiteljima da mogu uložiti u poslovanje, najavio je, napomenuvši da će 4,5 milijuna manje prihoda u gradskom proračunu nadomjestiti intenzivnijim upravljanjem poslovnim procesima.

Govoreći o velikim infrastrukturnim projektima koji se u Karlovcu realiziraju uz podršku Vlade RH, kazao je da je izgradnja sustava obrane od poplava u tijeku, a drugi kolosjek pruge Karlovac – Hrvatski Leskovac i 3. trak autoceste Zagreb – Karlovac, kao i novi čvor u Karlovcu dva ključna projekta za razvoj grada, ne samo gospodarski, nego i demografski.

  • To će čvorište otvoriti poduzetničku zonu Selce za koju smatramo da je najperspektivnija u gradu, rekao je Mandić.

Dodao je kako napokon, EU sredstvima, uz podršku Vlade RH, možemo zaista krenuti u projekt davne želje da se Karlovac grije iz geotermalnih izvora. ITU mehanizam donijet će obnovu vrelovoda, nova, pametna prometna rješenja za Karlovac, Ozalj i Dugu Resu, obnovu Hrvatskog doma, a sa Županijom osmišljavaju projekt za subvencioniranje smještaja u domovima za starije i organiziranje integriranih centara.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Ivana Fočić najavila je na prostoru bivše vojarne Luščić, uz ostale sadržaje javne namjene, izgradnju osnovne škole s dvoranom za 500 učenika, te vrtića za 400 djece.

  • Uz proširenje škola Dubovac i Banija, to će značiti jednosmjenski rad u svim školama, rekla je Fočić.

HDZ-ova kandidatkinja za županicu Martina Furdek Hajdin napomenula je da iza njih stoje i djela i realizacije, a ne samo riječi jer da nije tako ne bi, unatoč koroni i smanjenju broja stanovnika, rasla zaposlenost.

  • Možemo stati pred birače i reći da znamo odraditi posao, poručila je Furdek Hajdin. (kaportal.hr)