Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik Domitrović – “Nova instant afera Ivice Porubića-Bajsa”

“Poštovani, nastavno na pokušaj insceniranja afere vezano za čuvarsku službu u parku tijekom Adventa niže dostavljam priopćenje”- kaže se u dopisu kojeg smo primili iz gradske uprave, a u kojem se dalje navodi:

“Dvije godine rada u Gradskom vijeću vijećnika HDZ-a Ivice Porubića-Bajsa protekle su u izmišljanju lažnih nepostojećih afera. Bilo je tu izmišljenih afera malčiranja, zapošljavanja, korištenja službenih automobila u privatne svrhe i još mnogo drugih. U dvije godine rada u Gradskom vijeću od vijećnika Porubića nismo čuli ništa konkretno i svrsishodno što bi moglo donijeti dobro zajednici i gradu Ogulinu, već se njegov vijećnički rad svodio na jalove pokušaje izmišljanja afera.

Prije nekoliko dana plasirana je nova izmišljena afera od strane Gradskog vijećnika HDZ-a Ivice Porubića- Bajsa. Naime, gospodin Porubić insinuira enormne troškove čuvarske službe za vrijeme odvijanja Bajkovitog adventa, stoga mi je dužnost obavijestiti građane o pravom stanju stvari.

S obzirom na tadašnje epidemiološke uvjete proslava Adventa odvijala se na specifičan način. U gradskom parku svakodnevno od 17:00 do 22:00 svirala je ambijentalna glazba, a park je bio osvijetljen dekorativnom rasvjetom. Puštanje glazbe i rasvjete skupa s opremom ugovoreno je s tvrtkom XFINITY iz Čavli, a vrijednost ugovora je 58.800 kuna (ugovor je u prilogu). S obzirom na to da je vrijednost glazbene i svjetlosne opreme vrlo velika (oko 200.000 kuna), a uz to je svjetlosna oprema spojena na visoki napon, tvrtka XFINITY je inzistirala na čuvarskoj službi 24 sata na dan. Od iste tvrtke zatražena je ponuda i za čuvarsku službu koja je iznosila 70.560 kuna što iznosi 35 kn/h (ponuda je u prilogu).

Već 16 godina od prvog Ogulinskog festivala bajke naši Ogulinci, uglavnom Hrvatski branitelji, temeljem Ugovora o djelu rade na poslovima redarske službe po cijeni od 25 kn/h. S obzirom na to da je to ipak povoljnija cijena od ponuđene cijene tvrtke XFINITY, a naši Ogulinci branitelji imaju već dugogodišnje iskustvo u obavljanju ovakvih poslova, čuvarska služba ugovorena je sa sedam osoba iz Ogulina, od kojih su svih sedam Hrvatski branitelji, te je time ušteđeno oko 7.000 kuna. Ukupno je sedmorici zaštitara isplaćeno 63.324,37 kuna bruto ili 39.670 kuna neto iznos. Kada neto iznos podijelimo na 7 ljudi dobijemo da je prosječno svaki čuvar zaradio 5.667,15 kuna.

Gospodine Porubiću, 5.667,15 kuna za 42 radna dana na niskoj temperaturi uglavnom noću, za naše Ogulince hrvatske branitelje, smatram da nije puno, već premalo.

Svojim istupima i izmišljanjem lažnih afera u tijeku svog vijećnićkog mandata pokazali ste da niste dorasli poslu, isto kao i oni koji plasiraju Vaše lažne afere u javnost”- navodi se u priopćenju koje potpisuje gradonačelnik Dalibor Domitrović.