Aktualno Županija

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

U organizaciji ZZJZ Karlovačke županije kao glavnog koordinatora za cijepljenje, a sukladno osiguranim većim količinama cjepiva, u Karlovačkoj županiji organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje svih građana Karlovačke županije, doznajemo iz priopćenja Stožera CZ Karlovačke županije.

Cjepivo će biti distribuirano prema svim domovima zdravlja na području Karlovačke županije, a koji će unutar svojih kapaciteta organizirati cijepljenje za što veći broj građana.

Na području grada Karlovca bit će organiziran dnevni punkt, koji će raditi svakim radnim danom od 8 do 18 sati, sa pauzom za dezinfekciju prostora u vremenu od 12 do 14 sati. Na navedenom punktu će svaki radni dan cijepiti 6 cjepitelja (3 u jutro, 3 popodne).

Karlovačka županija je osigurala 6 administratora kao pomoć na punktovima prilikom obavljanja administrativnih poslova.

Također, sve zdravstvene ustanove s područja Karlovačke županije, kao i svi timovi obiteljskih liječnika bit će na raspolaganju za cijepljenje građana.

Cijepljenje će se vršiti u periodu od 3.svibnja do 30.lipnja 2021.godine, a planira se na tjednoj razini procijepiti oko 6000 stanovnika Karlovačke županije.

Ovim putem apeliramo na građane koji se još nisu prijavili da to isto mogu učiniti kod svojeg obiteljskog liječnika ili putem internetske stranice: cijepise.zdravlje.hr

Važno je napomenuti da se za cijepljenje mogu prijaviti svi građani.

Cijepljenje je najdjelotvorniji način zaštite od bolesti COVID-19 i najučinkovitiji način suzbijanja širenja pandemije. Cijepljenjem štitite sebe i osobe s kojima živite ili s kojima dolazite u kontakt.

Sva registrirana cjepiva u Hrvatskoj i Europskoj uniji djelotvorno štite od težih oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda.