Aktualno Županija

U dvije prometne nesreće teško ozlijeđene dvije osobe, 24-godišnjak i 16-godišnjakinja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno kazneno djelo, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i četiri prometne nesreća od kojih dvije s teško ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom.

Sinoć u 20,20 sati u Bosiljevu, u mjestu Bosanci, dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka iz smjera Bosiljeva u smjeru Bosanaca upravljao je 24-godišnjak, koji izlaskom iz blagog lijevog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, kojom prilikom dolazi do zanošenja vozila u desnu stranu, te isti vozilom prelazi preko prometne trake koja je namijenjena za promet vozila iz suprotnog smjera, izlijeće van kolnika te udara u zemljano travnatu površinu. Vozač osobnog automobila zadobio je teške i po život opasne ozljede, te slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Sinoć u 22,00 sati u Karlovcu, u ulici Mekušanska cesta dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 19-godišnjak a da nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama ceste. Uslijed navedenog u desnom zavoju izgubio je nadzor nad uređajem za upravljanje vozilom kojom prilikom je u zanošenju sletio ulijevo van kolnika gdje je lijevom bočnom stranom vozila udario u zemljani dio odvodnog kanala nakon čega se prevrnuo na desnu bočnu stranu te na krov, gdje se zaustavio na mekoj travnatoj površini. U prometnoj nesreći 16-godišnja putnica je teško ozlijeđena, a 18-godišnja putnica lakše. Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 19-godišnjeg vozača bit će podnesena kaznena prijava.