Aktualno OG sada Ogulin

Prijave za subvencije u poljoprivredi traju do 15. svibnja

Na 16. sjednici Gradskog vijeća grada Ogulina održanoj u prosincu prošle godine, prihvaćen je Program potpora u poljoprivredi na području grada Ogulina za 2021. godinu. Novi program razlikuje se od dosadašnjih programa, jer će se sredstva dodjeljivati poljoprivrednicima na natječaju, te će samim time biti veća transparentnost dodjele sredstava. Program je koncipiran kroz nekoliko potpora a ukupna vrijednost programa je 415.000,00kn.
U 2020. godini veliko zanimanje  poljoprivrednika bilo je za Potporu za ulaganje u materijalnu imovinu ili nematerijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima povezana s primarnom poljoprivrednom proizvodnjom. Poljoprivrednici su ovu potporu koristili za kupnju poljoprivrednih strojeva i priključaka uz 50%tno sufinanciranje Grada Ogulina do iznosa 20.000,00kn.
U 2021. također je raspisan isti program u vrijednosti 300.000,00kn kroz 50%  sufinanciranja, do maksimalnih 20.000,00kn. Za razliku od prošle godine prijave su se počele predavati od 1.4.2021. i to se može učiniti do 15.05.2021. godine, te će se  bodovati sukladno bodovnoj listi.

Prednost pri bodovanju daje se većim poljoprivrednicima i nositeljima OPG-a mlađe životne dobi. Dodatne bodove moći će ostvariti poljoprivrednici u sustavu ekološke poljoprivrede kao i poljoprivrednici koji se odluče na kupnju novih strojeva i priključaka. U slučaju istog broja bodova presudna će biti ukupna visina ulaganja, a tek onda vrijeme predaje prijave. Za sudjelovanje na natječaju biti će dovoljna ponuda za nabavu opreme koja će se morati realizirati u roku 45 dana po odobrenju sredstava te s računom zatražiti povrat 50% iznosa.
Cijeli tekst poziva možete pronaći na poveznici https://www.ogulin.hr/…/JAVNI-POZIV-Program-potpora-u-poljoprivredi.