Aktualno Magazin Zabava

Komentar Šprajca o Ogieru: Obično glupe izgovore imaju vozači, ali eto, za Ogiera se i sama policija potrudila naći glupi izgovor

Policijski šef koji je napisao kaznu Ogieru objašnjava kako je za bijeg od policije kriva buka pa se Ogier i policajac nisu uspjeli dobro razumjeti
Vozaču Audija koji je skrivio nesreću u Dubravi nesumnjivo prijete velike kazne, ali da je recimo višestruki svjetski prvak u reliju uz kaznu bi dobio i puno uvažavanje naše hrvatske policije koja bi se s njim pri tome i rado fotografirala.

To se eto dogodilo Sebastianu Ogieru, pobjedniku prvog WRC Croatia Rallyja, koji je dobio kaznu od 8000 kuna za izazivanje nesreće neposredno prije početka utrke i još 3000 kuna zbog prolaska kroz crveno nakon utrke. U Hrvatskoj ne smije voziti šest mjeseci.
A kaznila ga je i Međunarodna automobilistička organizacija sa 7000 eura. Kaznu koju mu je uručio MUP je platio, a potom se i fotografirao s policajcima. Podsjetimo, prvo je skrivio prometnu nesreću, nakon čega je umalo pregazio policajca koji ga je zaustavio, pobjegao s mjesta nesreće, a nakon utrke vozeći gradom je prešao kroz crveno.

Policijski šef koji je napisao kaznu Ogieru objašnjava kako je za bijeg od policije kriva buka pa se Ogier i policajac nisu uspjeli dobro razumjeti, pogotovo jer policajci ne govore engleski, a Ogier ne govori hrvatski.

Dakle obično glupe izgovore imaju vozači uhvaćeni u prekršaju, ali eto za Ogiera se i sama policija potrudila naći glupi izgovor, obzirom da je na snimci jasno vidljivo kako policajac želi spriječiti vozilo da napusti mjesto nesreće, a to je jasno razumljivo na svim jezicima svijeta.

Ali evo gledajte i učite kako se to radi i što policiji treba reći kad pobjegnete s mjesta nesreće, poduku drži načelnik Druge postaje prometne policije u Zagrebu, a ako tko zna on zna.

“Ne da oni nisu znali nego da se nisu uspjeli sporazumjeti na engleskom jeziku jer policijski službenici, činjenica je, nisu aktivni govornici engleskog jezika. Zbog te situacije, što aktivno ne govore, ako i zbog ostalih okolnosti, buke, jednostavno nisu uspjeli uspostaviti aktivnu komunikaciju”, rekao je načelnik II. postaje prometne policije Zagreb Josip Medved. (rtl.hr)

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal