Aktualno Županija

Bit će prekobrojnih? Karlovački vrtići uskoro primaju zahtjeve za upis mališana – bit će mjesta za 350 djece, no i to će ovisiti o pandemiji

Karlovački vrtići od idućeg će tjedna primati zahtjeve za upis u novu pedagošku godinu, očekuje se da će biti mjesta za oko 350 mališana, ali to će ovisiti i o pandemiji koronavirusa.

Zahtjevi za upis i ovaj put se podnose online, putem web stranica: www.vrtic-karlovac.hr, www.vrtic-cetiririjeke.hr, www.karlovac.hr na kojima će biti objavljena poveznica za predaju zahtjeva u razdoblju od 6. do 20. svibnja, kao i sve potrebne informacije. Za roditelje koji neće biti u mogućnosti prijaviti dijete putem aplikacije organizirana je tehnička podrška u Dječjem vrtiću Grabrik, uz prethodnu najavu na broj mobitela 099 261 5895, od 7 do 14 sati.Lani je, za ovu pedagošku godinu, za upis u vrtić bilo prijavljeno oko 400 djece.

– U vrtiće su upisana sva djeca čiji su roditelji zaposleni, oko 350. Neupisano je ostalo četrdesetak djece čiji roditelji nisu zaposleni, odnosno nisu ispunjavali uvjete utvrđene Pravilnikom o upisu djece u DV Karlovac i DV 4 Rijeke, kažu nam u Gradu.

I u novoj pedagoškoj godini plan je upisati isto toliko mališana. U nekoj narednoj, novi vrtić omogućit će da budu upisana sva prijavljena djeca.

– Grad Karlovac i dječji vrtići tek će u ovom upisnom ciklusu dobiti stvarni uvid u interes roditelja za upis djece u pandemijskim okolnostima. Zasad je plan dečjih vrtića upisati otprilike isti broj djece, a Grada Karlovca da u budućnosti izgradi još jedan dječji vrtić kako bi svako karlovačko dijete moglo biti upisano i bili ispunjeni svi pedagoški standardi, najavljuju iz Grada.

Od 1. rujna ove godine u dječji vrtić mogu se upisati djeca koja do 31. kolovoza navrše godinu dana pa do polaska u školu. (kaportal)