Aktualno Županija

Priopćenje DSS-a – “Mnogo važnih datuma u kratkom vremenu i svaki ima svoju težinu i poruku”

Uoči izbora ali i još nekih važnih datuma, javnosti se priopćenjem oglasio Demokratski savez Srba. Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku.

Dolazi praznik rada, pravoslavni Uskrs, Dan pobjede nad fašizmom i lokalni izbori. Mnogo važnih datuma u kratkom vremenu i svaki ima svoju težinu i poruku.

Praznik rada kao priznanje radu i stvaralaštvu, Uskrs kao vjera buđenje i ponovni život, Dan pobjede nad fašizmom kao pobjeda svjetske zajednice nad zlom i lokalni izbori kao mogućnost promjene. Iako će mnogi reći da promjene nema, mi kažemo da je neće ni biti ako se ne izlazi na izbore. Demokracija nije samo pobjeda većine nad manjinom nego prije svega jednakost šansi, a broj glasova je matematički ishod na koji u toj šansi možemo bitno utjecati.

Nažalost, malen broj pripadnika srpske nacionalne manjine glasa za svoje predstavnike. U Karlovačkoj županiji živi preko 13.000 Srba. Kada bi listić za svoga predstavnika uzelo 6.000 Srba, svaki zamjenik župana imao bi puno veći utjecaj nego li svi do sada.

Pozivamo pripadnike srpske zajednice da izađu na izbore i svojim glasom daju što snažniji legitimitet budućim predstavnicima. Sve koji su članovi ili simpatizeri drugih stranaka, a pripadaju srpskoj nacionalnoj zajednici, imaju priliku da konzumiraju dvostruko pravo glasa.

Demokratski savez Srba je za zamjenika župana u Karlovačkoj županiji kandidirao Dušana Predovića diplomiranog politologa, stručnjaka za europske fondove, za zamjenika gradonačelnika Ogulina Sinišu Ljubojevića, za zamjenika načelnika Plaškog Milana Jovetića.

U susjednim nam županijama DSS podržava kandidata Nemanju Musulina za zamjenika gradonačelnika Grada Vrbovskog, Dušan Stipanovića za zamjenika župana Primorsko-Goranske županije, Milana Vukelića za zamjenika župana Sisačko-Moslavačke županije i Branku Bakšić za zamjenicu gradonačelnika Grada Gline.

Smatramo da su to najbolji kandidati i koliko god se drugi trudili oni će ostati najbolji kandidati. To su dokazali svojim dosadašnjim radom. Ne pričom, ne stranačkom vojskom, ne na račun proračunskih sredstava nego radom i autoritetom u zajednici – stoji u priopćenju koje potpisuje tajnik ŽO DSS-a Milorad Šegan.