Aktualno OG sada Ogulin

Lani u Ogulinu zabilježen pad broja kaznenih djela

Tijekom 2020. godine stanje kriminaliteta na ogulinskom području ocjenjeno je kao i dalje zadovoljavajuće. Moglo se to čuti na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina, kada je načelnik PP Ogulin Goran Vukelja podnio Izvješće o radu ogulinske postaje. Naime, tijekom lanjske godine nisu zabilježeni najteži oblici kaznenih djela. U odnosu na 2019. godinu, došlo je do smanjenja broja kaznenih djela, i to za 30%. Ukupna otkrivenost kaznenih djela tijekom lanjske godine u Ogulinu je iznosila 87%, dok je otkrivenost kaznenih djela po nepoznatom počinitelju iznosila 84%.

U odnosu na 2019. godinu, lani je došlo do povećanja broja prekršaja protiv javnog reda i mira, i to za 20 prekršaja. Na području grada Ogulina u 2020. godini evidentirano je 199 ostalih prekršaja, što je povećanje za 4% u odnosu na 2019.g..

Što se tiče problematike sprječavanja nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, na našem području su lani policijski službenici manje postupali no tijekom 2019. godine.

Zadovoljavajuće je i stanje po pitanju sigurnosti cestovnog prometa na ogulinskom području. Tijekom prošle godine zabilježeno je smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća, i to za gotovo 17% u donosu na 2019. godinu. Dobra je vijest da nisu zabilježene prometne nesreće sa poginulim osobama, smanjen je i broj osoba koje su zadobile teške tjelesne ozljede, a smanjio se i broj onih koji su zadobili lake tjelesne ozljede u odnosu na 2019. godinu. Glavni uzrok prometnih nesreća na našem području je i dalje neprilagođena brzina kretanja vozila, te nepoštivanje prednosti prolaska.

Podnoseći izvješće o radu, načelnik PP Ogulin Goran Vukelja istakao je i pohvalio, između ostalog, i vrlo dobru suradnju sa svim odgojno – obrazovnim i zdravstvenim ustanovama, te svim ostalim institucijama na području grada Ogulina.