Aktualno Županija

Za Dan županije uručena županijska priznanja, Ivančici Rubido nagrada za životno djelo

Osim nagrade za životno djelo, uručeno je i pet Plaketa Karlovačke županije

– Neka ove nagrade i priznanja budu poticaj za vrijeme koje je pred nama, za koje ne znamo kakvo će biti i ne znamo što nas čeka. No, vjerujem da kroz zajedništvo, poticanje i ustrajnost možemo učiniti mnogo jedni za druge bez obzira na sve izazove. Možemo i moramo jer toliko je mnogo potrebitih, koji traže ruku spasa na raznim razinama. Vjerujem da ćemo i dalje nastaviti ovako djelovati i pomažući drugima, pomoći sebi samima, kazala je Ivančica Rubido, dobitnica županijske nagrade za životno djelo, zahvaljujući u ime nagrađenih županijskim priznanjima.

Uručena su im u povodu Dana županije, 1. svibnja, a Plakete Karlovačke županije dobili su: Nada Gerber, za poseban doprinos u razvoju županijskog obrtništva i predan humanitarni rad; funkcionalno integrirane Opća bolnica Karlovac, Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata Ogulin i Specijalna bolnica za produženo liječenje Duga Resa, za poseban doprinos u borbi protiv bolesti COVID-19, liječenju i organizaciji zdravstvene zaštite tijekom pandemije koronavirusa; Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, za izniman doprinos u zaštiti zdravlja stanovnika Karlovačke županije, Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, za poseban doprinos u zaštiti sigurnosti stanovnika i imovine Karlovačke županije, te Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, za izniman doprinos u skrbi, potpori i socijalnoj inkluziji osoba s invaliditetom na području Karlovačke županije.
– Obzirom na pandemijsku godinu i ono što, nažalost, još uvijek traje i na ono što je iza nas, s osobitim zadovoljstvom čestitam svim dobitnicima javnih priznanja, posebno svim medicinskim djelatnicima, bez obzira gdje radili, pa i onima koji nisu nagrađeni jer je broj Plaketa ograničen – sigurno svi zaslužuju veliko, veliko hvala svih građana naše županije, rekao je Ivan Vučić, predsjednik Županijske skupštine. (kaportal.hr)