Aktualno Županija

Zašto na službenim stranicama Općine Tounj nisu objavljene kandidacijske liste?

Na našu mail adresu, ali i na adrese ostalih medija u našoj županiji, stigao je dopis Nezavisne liste za općinu Tounj, u kojem se se medijima obratio nositelj liste Nikola Fumić, izražavajući nezadovoljstvo što  na službenim stranicama općine Tounj još uvijek nisu objavljene kandidacijske liste za predstojeće lokalne izbore,. U dopisu koji prenosimo stoji:

“Poštovani predstavnici medija,

Javljamo se ispred Nezavisne liste za općinu Tounj jer nas zanima zašto na službenim stranicama ove Općine, valjda jedine u Hrvatskoj, još uvijek nisu objavljene Kandidacijske liste za lokalne izbore 2021!

Zanima nas odgovor načelnika Ivice Sopeka zašto to nije učinjeno kako Zakon nalaže. Vjerojatno će Vama prije odgovoriti nego nama.

Upit smo javno uputili i preko naše službene Facebook stranice Nezavisna lista za općinu Tounj | Facebook, načelnik i dalje ignorira te ne odgovara.

Hvala unaprijed na Vašoj pomoći da saznamo hoće li se u Tounju održati izbori ili je načelnik odlučio da će doživotno vladati” – navodi nositelj Nezavisne liste Nikola Fumić.

Provjerili smo na službenoj stranici općine Tounj i uvjerili se da još nema objavljenih kandidacijskih listi za lokalne izbore, a jedini podatak o izborima odnosi se na prošle lokalne izbore iz 2017. godine.

Poslali smo upit u općinu Tounj kako bi saznali zašto je to tako.