Aktualno Županija

Zlatko Mihaljević 25 godina je bio HDZ-ov načelnik Josipdola, a sad ide kontra njih: Pritisci, ucjene i utjerivanje straha

Današnji HDZ Općine Josipdol, pod vodstvom Dragana Rudančića, je „samo – interesna i ucijenjena skupina“ članova HDZ-a, potkupljena lažnim obećanjima, pozicioniranjima, zapošljavanjima u Općini, Osnovnoj školi i Hrvatskim šumama, ističe Mihaljević.

Dugogodišnji načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević na ove izbore po prvi puta izlazi samostalno. Kako je kazao u razgovoru za KAportal, u utrku ulazi i kao nositelj liste za Općinsko vijeće Općine Jospidol sa svojim suradnicima, ničim opterećenima ili ucijenjenima.

  • U politici sam preko 30 godina, no, niti na jednim izborima nije bilo ovakvih pritisaka, ucjena i straha prema sadašnjoj strukturi HDZ-a i bojazni za radna mjesta ukoliko im se netko suprotstavi.
    A suprostavio mu se upravo Zlatko Mihaljević, nekadašnji čelnik josipdolskog HDZ-a, kojeg je napustio, upravo zbog, kako sam kaže, izbornog inženjeringa koji je odrađen suprotno Statutu stranke i kojom je nanesena šteta ugledu pojedinaca, njihovim obiteljima i suradnicima. Odluku o istupanju iz članstva HDZ-a, Mihaljević je donio još krajem veljače 2021. godine poslije održane sjednice predsjedništva i OO HDZ-a Općine Josipdol za koju kaže, kako je bila sve, samo ne legalna.
  • Osobno sam sukladno Statutu HDZ-a, temeljem članka 21. stavak d. pisanom Izjavom istupio iz stranke s danom 21.4.2021. godine, kao i dio naših članova, a prema poznatim saznanjima istupit će i veći broj dugogodišnjih članova i osnivača HDZ-a, ističe Mihaljević.
  • Današnji HDZ Općine Josipdol, pod vodstvom Dragana Rudančića, je „samo – interesna i ucijenjena skupina“ članova HDZ-a, potkupljena lažnim obećanjima, pozicioniranjima, zapošljavanjima u Općini, Osnovnoj školi i Hrvatskim šumama. To će ujedno i vrijeme pokazati i nadam se će odgovorni na županijskoj i općinskoj razini snositi posljedice i odstupiti iz stranke, dodaje u nastavku Mihaljević.

Mihaljević za novo mandatno razdoblje već ima definirane projekte, koje želi realizirati, a odnose se prvenstveno na izgradnju dječjeg vrtića Josipdol, sportske dvorane u Oštarijama, izgradnje nogostupa, odvodnje, vatrogasnih domova te uređenje centra naselja Josipdol i Oštarije.

  • Posebnu pažnju u ovom mandatu posvetit ću stvaranja zajedništva u našoj općini, odnosno raščišćavanju nereda i mržnje koju je stvorio „novi HDZ“ pod vodstvom novog predsjednika HDZ-a. Isto tako namjera mi je da našim umirovljenicima osiguram besplatno dopunsko zdravstvenog osiguranje, a što je zasigurno kvalitetnija pomoć od davanja jednokratnih pomoći. Školskoj djeci osigurat ću financijska sredstva za kupnju školskog pribora, a mladim obiteljima prilikom sklapanja braka dodijelit ćemo financijsku potporu. Tijekom idućeg mandata riješit ćemo stipendiranje učenika i studenata na kvalitetniji način kako bi svi naši učenici i studenti dobili potporu za svoje školovanje, a osobito oni koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Na pitanje o mogućoj postizbornoj suradnji s HDZ-om, Mihaljević kaže kako o tome u ovom momentu ne promišljam, s obzirom da su sve dosadašnje radnje i aktivnosti odrađene potpuno nelegalno na unutarstranačkom izbornom procesu i u te ljude sam izgubio povjerenje.

  • Na županijskoj razini podržavam samo kandidatkinju za župana, gđu Martinu Furdek Hajdin koja je istinski radnik, a o većini ostalih sam suzdržan. Na lokalnoj razini spreman sam za razgovore sa svim ostalima koji u svojim programima i aktivnostima imaju prioritet poboljšanja životnih i drugih uvjeta za ugodniji život i razvitak naše općine. Na nikakve ucjene i trgovine, ja osobno i moji suradnici, zasigurno nećemo pristati. Moj imperativ je završiti započeto i realizirati svaki mogući projekt za još uređeniju našu Općinu Josipdol, poručuje Mihaljević. (kaportal.hr)