Aktualno Županija

Karlovačka županija nakon Osječko – baranjske najgora po smrtnosti od Covida u Hrvatskoj! NL Naš Karlovac javno postavila pitanja mjerodavnima

Zašto smo skoro najgori i u statistici smrti od COVID-19 bolesti u Hrvatskoj?

Karlovačka županija nakon Osječko – baranjske ima najveću smrtnost od koronavirusa u Hrvatskoj.

Naime, brojke pokazuju da je od ukupnog broja od 9.818 stanovnika KŽ preminulo čak 402 što je 4,09 posto. Osječko – baranjska županija ima postotak od 4,23 posto a treća je Ličko – senjska s 3,4 posto.
Slijede Grad Zagreb i Krapinsko – zagorska, a sve ostale imaju smrtnost manju od tri posto. Stoga je Nezavisna lista naš Karlovac javno putem Facebooka uputila pitanja i traže odgovore od ravnatelja ravnatelja Opće bolnice Karlovac Nikše Antice, ravnatelja Zavoda za zdravstvo karlovačke županije Branka Zoretića, županice karlovačke županije Martine Furdek – Hajdin i gradonačelnika Damira Mandića.

Zašto smo skoro najgori i u statistici smrti od COVID-19 bolesti u Hrvatskoj?
Ako znamo da raspolažemo stručnim kadrom i cijelom donjom bolnicom na Švarči i potrebnom opremom, zašto imamo drugu najgoru statistiku smrti u HR od COVID-19 virusa?

Zašto stanovnik naše županije ima dvostruko više (4,09 % ) šansi za umiranje od prosjeka cijele Hrvatske koji iznosi 2,17 %, pitaju se u NL Naš Karlovac. (kaportal.hr)