Aktualno Sport

Nikola Grahovac “Đibo” čini pravu stvar!

Rukometni klub Ogulin, kao prvi klub, iznjedrio je još jednog rukometaša, reprezentativca.

Pozornost na sebe, dugogodišnjim sjajnim sportskim rezultatima, privukao je Nikola Grahovac, rukometaš koji je do svoje 16.godine bio član Rukometnog kluba Ogulin. Rukometaš je to koji je zabilježio ovih dana svoj prvi reprezentativni gol u utakmici Euro Ehf Cupa protiv Slovačke. Prava je šteta da na okupljanju zbog ozljede nije bilo i Luke Cindrića, jer bi na taj način Ogulin imao razloga za dvostruki ponos.

FB_IMG_1619944213402(1)

Nikola Grahovac, rođeni Međimurac, s roditeljima je kao dijete doselio u Plaški. U šestom razredu osnovne škole otac ga dovodi na jedan trening u Ogulin, gdje se priključuje talentiranoj generaciji rukometaša, 98.godišta, s kojima će u narednim godinama postići iznimne rezultate.

U prvim mjesecima treniranja malo tko mu je od kolega iz kluba prognozirao ostanak, jer je trebalo sustići sve rukometne osnove koje su njegovi suigrači prošli od najmlađih dana škole rukometa.

No, Nikola Grahovac iz mjeseca u mjesec sve je više, sportskim rječnikom rečeno,  “grizao”, a prijatelji su ga uskoro prihvatili kao ravnopravnog člana ekipe.

Nikola Grahovac, za kolege “Đibo”, gotovo da nije propustio trening, a u pet sportskih sezona u klubu propuštenih treninga može se izbrojati na prste jedne ruke. Svakodnevno su ga iz 30 kilometara udaljenog Plaškog roditelji vozili na trening i čekali na povratak. Roditelji, Ljerka i Milan Grahovac, kao dugogodišnji sportski djelatnici znali su da je ulaganje u sport najbolji zalog za budućnost. Nikoli i njegovim roditeljima takva žrtva nije teško padala, a svojim odgovornim pristupom prema radu nametnuo je ritam i ostalim prijateljima iz kluba koji nisu imali “obraza” propuštati trening.

Završetkom osnovne škole u Plaškom kao odličan učenik upisuje Gimnaziju u Ogulinu. Roditeljima je laknulo jer se Nikola preselio u Učenički dom u Ogulinu, pa je treniranje postalo lakše, ali i intenzivnije. Nikola je ubacio u brzinu više pa je u svoj svakodnevni rad dodao i novi trening snage i kondicije. Roditelji su i u tim godinama intenzivno pratili rad ne samo njihova sina, već cijele generacije, znajući da zdravo prijateljsko okruženje stvara od njihova sina sjajnog sportaša.

DSCF4769

Rukometna generacija 98-99. godišta tih je sezona nizala uspjehe na domaćem i inozemnnom planu, a Nikola je kao tadašnji prvi pivot ekipe svemu davao ogroman doprinos. U rukometnom klubu Ogulin igrao je pet sezona (Dječaci A, mlađi kadeti i kadeti,seniori), a za vrijeme jednog susreta u okviru 2.kadetske lige zamijetio ga je trener Dubrave iz Zagreba, te ga pozvao u njihovu ekipu. Nikoli je teško pao oproštaj od ekipe s kojom je do tada postigao značajne rezultate, ali i neraskidivo prijateljstvo. Presudio je odlazak kao logičan slijed sportskog razvoja, koji se u konačnici pokazao kao ispravan put.

Susret kolega zbio se je u narednoj sezoni jer je RK Ogulin, kao i Dubrava, igrao utakmice 1.jedinstvene Hrvatske kadetske lige što je bila potvrda sjajnog rada u klubu i uspjeha generacije. Uslijedio je poziv za kadetsku i junirosku reprezentaciju Hrvatske,a jedan od značajnijih uspjeha jest 2016.godina kad je na prvenstvu Hrvatske za kadete Nikola Grahovac uvršten u sedmorku prvenstva kao najbolji kadetski pivot (kružni igrač) Hrvatske.

Nikola Grahovac danas je rukometaš prvaka Hrvatske PPD-a, a poziv u reprezentaciju samo je nastavak jedne sportske bajke, koju Nikola proživljava ponajprije zahvaljujući upornosti i požrtvovnosti, ali i roditeljskoj potpori, koja je bila i jest najbitnija kad zatreba.

Nema sumnje da ćemo Nikolu dugo gledati u reprezentativnom dresu, kako s najboljim rukometašem svijeta Lukom Cindrićem, para protivničke mreže.

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal