Aktualno OG sada Ogulin

Natječaj za poljoprivrednike – mogu sudjelovati i poljoprivrednici Josipdola, Plaškog i Saborskog

Ministarstvo poljoprivrede je 30.4.2021. raspisalo Natječaj za financiranje projekata u 2021. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim nacionalnim manjinama. Natječaj je rezultat sudjelovanja nacionalnih manjina u Vladi RH te se redovno provodi od 2018. godine te je do sada po ovom Programu isplaćeno 46.6 milijuna kuna za 740 korisnika.

Ovim natječajem uključena su područja prve četiri kategorije razvijenosti na kojima je prema popisu stanovništva iz 2011. godine udio nacionalnih manjine veći od 5%. U Karlovačkoj županiji ovim pozivom uključeni su grad Slunj i općine Josipdol, Plaški, Saborsko, Vojnić, Cetingrad, Lasinja, Barilović i Krnjak. Grad Ogulin nije uključen ovim pozivom obzirom se nalazi u 5. skupini razvijenosti te ne pripada potpomognutim područjima. Veliki broj korisnika sa područja Karlovačke županije je iskoristio ove potpore a među njima i poljoprivrednici s područja Josipdola, Plaškog i Saborskog.

Cilj natječaja je pomoć malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području. Poljoprivrednici po ovom natječaju mogu dobiti do 60.000 kuna. Na natječaj se mogu javiti poljoprivredna gospodarstva čija je ekonomska vrijednost u rasponu od 500 do 4.999 eura. Prijave na natječaj počinju 3.5.2021. i traju sve do 3.6.2021. godine. Više saznajte na poveznici Ministarstva poljoprivrede.

Posljednje objavljeno

S kakvim rejtinzima stranke i političari ulaze u posljednji tjedan kampanje – donosimo u novom Cro Demoskopu

OgPortal

Gradski derbi pripao NK Ogulinu

OgPortal

Plenković: ‘Pandemija će završiti tek kad se cijela populacija cijepi‘

OgPortal

Hrvatski avion pun slovenskih putnika udario u jastreba, odmah se morao vratiti na aerodrom kod Ljubljane

OgPortal

Šuput obilježava svoj prvi Majčin dan, preslatki prizori rastapaju srca, a posebno je ganule sve druge mame

OgPortal

Telegram otkriva: Dekanica PBF-a službenom karticom kupuje Polo i Boss odjeću, Chanel parfeme i namještaj

OgPortal