Aktualno Županija

U Karlovačkoj županiji od jučer masovno cijepljenje, u dvorani Ekonomske škole cijepi se svaki dan. Zoretić: Plan je dnevno cijepiti 800 do 1.000 ljudi

Kao što je i najavljeno, u Karlovačkoj županiji u ponedjeljak je počelo masovno cijepljenje, a plan je dnevno cijepiti 800 do 1.000 ljudi.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Branko Zoretić potvrdio je da je cijepljenje organizirano na nekoliko punktova: onaj u Sportskoj dvorani Ekonomske škole u Karlovcu će raditi od 8 do 18 sati, s pauzom za dezinfekciju prostora, cijepe u ordinacijama obiteljske medicine, mobilni timovi po većim gospodarskim subjektima te u Zavodu.- Ovisno o količinama, planiramo na dnevnoj bazi cijepiti između 800 i 1.000 osoba. Od tog broja najveći dio otpada na punktove i mobilne timove te u obiteljskim ordinacijama i Zavodu. Kroz sustav kreiranja kalendara kreirali smo termine do 30. lipnja (uključujući termine za 2. doze) kako bi obiteljski liječnici mogli prijavljivati svoje pacijente, te od 10. svibnja krećemo s pozivanjem ljudi koji su se prijavili na platformi cjepise.hr, rekao je Zoretić.

Pri završetku je druga faza cijepljenja i paralelno ulazimo u treću, što znači da se ovaj tjedan većinom još cijepe stariji i kronični bolesnici i osobe starije od 65. godina, te u subotu prosvjetni radnici i djelatnici dječjih vrtića.(Kaportal)