Aktualno OG sada Ogulin

Izborna bitka za Ogulin! HDZ će pokušati sve da grad preotme SDP-u, u izbornu utrku se uključio i bloger iz Domovinskog pokreta

O predizbornoj situaciji u Ogulinu pišu i kolege iz KAportala. Kako to oni vide i analiziraju pročitajte u nastavku. Ujedno imate prilike i sudjelovati u izbornoj anketi KAportala, pa ako želite – poveznica je na kraju članka.

Ogulinci će gradonačelnika moći birati između tri kandidata koji su predali liste Gradskom izbornom povjerenstvu.

Hoće li grad Ogulin i narednih četiri godine ostati pod upravljanjem SDP-ove ekipe predvođene gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem ili će se na vlast vratiti HDZ koji je do svibnja 2017. godine grad podno Kleka čvrsto držao od prvih izbora.

Kad se činilo da će tako i ostati, u svibnju 2017. godine je došlo do promjene vlasti. Bilo je to iznenađenje za mnoge, ali ne pretjerano i za one Ogulince kojima je već bilo dosta HDZ-ovih šminkanja gradskih pročelja za velike novce, a malo konkretnih projekata koji nose ono što je najbitnije – radna mjesta, bolju komunalnu infrastrukturu a time i veći životni standard.
No kako će se politička situacija dalje odvijati u drugom gradu po veličini u Karlovačkoj županiji, znat ćemo kad se zatvore birališta u nedjelju 16. svibnja.

Ogulinci će gradonačelnika moći birati između tri kandidata koji su predali liste Gradskom izbornom povjerenstvu.
To su već spomenuti SDP-ovac Dalibor Domitrović koji će u gradskoj upravi pokušati ostati zajedno sa stranačkim kolegom i kandidatom za zamjenika Danielom Vukeljom. Domitrović je poduzetnik i s radnog mjesta u obiteljskoj tvrtki je i došao u gradsku upravu. Gradski dečko “kojeg znaju svi” je 2017. dobio izbore jer je ponudio nešto novo, a što se to odradilo u protekle četiri godine dakako da će na izborima ocjenjivati njegovi sugrađani.

HDZ-ova uzdanica je Tomislav Lipošćak, mladi političar koji iza sebe ima iskustvo četverogodišnjeg mandata u prošlom sazivu Sabora, a u koji je “upao” mijenjajući tadašnjeg župana Damira Jelića. Lipošćak će pokušati Ogulin vratiti u okrilje HDZ-a, u tome će mu pomagati Anđelka Salopek, inače ravnateljica ogulinske OŠ Ivana Brlić Mažuranić koja je osim u stranačkim tijelima gradskog odbora i Mjesnom odboru aktivna i u HDZ-ovoj Zajednici žena Katarina Zrinska.

Treća opcija za gradonačelnika dolazi iz Domovinskog pokreta. Kandidat Škorine stranke je Marin Puškarić. Nepoznato ime u politici poznato je u blogosferi jer je Puškarić bloger koji piše pod nadimkom Blogerror Zagy. Kako se pridružio Domovinskom pokretu objasnio je za LikaClub.

  • Odrastao sam na Škorinim pjesmama! Jednostavno ako čovjek zaplače na stihove, onda vjerujem da mu je iskreno stalo! To je pokret pun divnih mladih ljudi koji ne zaboravljaju prošlost ali ih prvenstveno zanima budućnost i napredak društva”, rekao je Puškarić.

Kandidat za Zagyjevog zamjenika je “domovinac” Denis Salopek.

Ogulin će dobiti i zamjenika gradonačelnika iz redova srpske nacionalne manjine. Kandidati ponovo dolaze iz DSS-a i SDSS-a za njih će moći glasati njihovi sunarodnjaci. Ispred DSS-a do gradske uprave pokušat će doći Siniša Ljubojević, a protukandidat mu je Neven Vujnović.

Ogulinci za svog izbornog favorita mogu glasati u anketi KAportala OVDJE