PROMO 3

Kandidat za gradonačelnika Ogulina – Dalibor Domitrović (SDP)

Kao što je poznato, na lokalnim izborima 16. svibnja, u Ogulinu će se za novog gradonačelnika boriti tri kandidata: Dalibor Domitrović (SDP), Tomislav Lipošćak (HDZ) i Marin Puškarić (DP).

Svim kanidatima OGportal je poslao jednaka pitanja, u nedjelju, 2. svibnja,  te smo zamolili da nam odgovore pošalju do petka, 7. svibnja.

Danas objavljujemo odgovore Dalibora Domitrovića, jer poštujemo redosljed koji je službeno objavilo Gradsko izborno  povjerenstvo na stranicama Grada Ogulina.

Zašto ste se odlučili  kandidirati za gradonačelnika?

Prije svega, da završim započeto. U posljednje dvije godine mandata započeli smo projekte u vrijednosti preko 100 milijuna kuna. Neki su završeni, a većina je započeta i zbog svojeg obima i veličine potrebno je još nekoliko godina da se završe. Ponudili smo progresivan rast i razvoj, povećali proračun za 150 %, s 40 na preko 100 milijuna kuna, imamo oko 300 zaposlenih više na području grada i smatram da mi upravo ti rezultati daju legitimitet da se kandidiram za idući mandat.

Kakav program razvoja nudite?

Nastavak rasta gospodarstva i broja zaposlenih, zelene politike, razvoj civilnog društva, razvoj kulture i sporta, jačanje socijalne politike te posebni naglasak stavljam na rast turizma. I dalje ću zadržati fokus na povlačenju sredstava iz EU fondova, jer kako sam već naglašavao, svaka naša proračunska kuna mora vrijediti četiri kune. Trenutno provodimo 15 EU projekata u vrijednosti oko 60 milijuna kuna te sam kroz protekle četiri godine stekao ogromno iskustvo u povlačenju sredstava i provođenju EU projekata.

Što ćete konkretno učiniti da Ogulin bude mjesto ugodnog življenja, a njegove građanke i građani zadovoljni?

Kao što sam rekao, rast gospodarstva i broja zaposlenih bit će i dalje prioritet. Rastom gospodarstva i zaposlenosti raste i proračun, a jak proračun otvara mogućnosti ulaganja u komunalnu i ostalu infrastrukturu, a time se povećava standard života naših građana. Smanjenje prireza, besplatni udžbenici za osnovnoškolce, božićnice i uskrsnice za umirovljenike, povećane naknade za novorođenu djecu, povećane stipendija, samo su dio socijalnih mjera provedenih u prošlom mandatu koje su olakšale život našim građanima. Standardi su postignuti, u sljedećem mandatu dižem ljestvicu.

Kakvu poruku želite poslati biračima?

Podržite dokazane ljude, podržite grad koji raste! Nemojte dozvoliti da se ponovi ono iz ožujka 2019. godine, kad smo imali ponovljene izbore, zbog određenih pojedinaca koji su zbog svojih sebičnih interesa opstruirali gradske projekte, moje suradnike i mene.