Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu će biti postavljen vanjski stalni STEM postav

U sklopu projekta STEM bajka u Ogulinu će biti postavljen vanjski stalni STEM postav u suradnji s Parkom znanosti. Park znanosti je autorski projekt pokrenut 2013.g. s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama, a osobito najmlađima.
Uz pomoć osmišljenih, izvedenih eksponata, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije, svim dobnim skupinama pruža se prilika da na interaktivan i zanimljiv način pokreću, osluškuju ili mjere eksponate te tako spoznaju zašto i kako svaki od njih uspješno funkcionira.
Provoditelj projekta STEM BAJKA je Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin partneri Sveučilište u Rijeci, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Grada Gospića, Gačanka Otočac, Udruga za razvoj zajednice, kreativno i umjetničko izražavanje i ekologiju “Sunce”, Grad Ogulin, Pučko otvoreno učilište Ogulin i Zavičajni muzej Ogulin. (info/foto:POU Ogulin)