PROMO 3

Kandidat za gradonačelnika Ogulina – Marin Puškarić (DP)

Kao što je poznato, na lokalnim izborima 16. svibnja, u Ogulinu će se za novog gradonačelnika boriti tri kandidata: Dalibor Domitrović (SDP), Tomislav Lipošćak (HDZ) i Marin Puškarić (DP).

Svim kanidatima OGportal je poslao jednaka pitanja, u nedjelju, 2. svibnja,  te smo zamolili da nam odgovore pošalju do petka, 7. svibnja.

Danas objavljujemo odgovore Marina Puškarića (DP), jer poštujemo redosljed koji je službeno objavilo Gradsko izborno  povjerenstvo na stranicama Grada Ogulina.

1. Zašto ste se odlučili kandidirati za gradonačelnika?

Povod mojoj kandidaturi je stanje u državi koje je preslikano i na grad Ogulinu. Želim svojim pristupom promijeniti dosadašnji način vođenja politike u gradu. Ne želim voditi politiku bezgraničnog svađanja i prepucavanja preko društvenih mreža jer od toga zaista nema koristi, trebamo si pružiti ruku i krenuti s rješenjima!

Ako netko obeća da neće primati plaću a prima je, ako netko obeća besplatan parking a on se naplaćuje, ako netko obeća povoljnije režije a ne ostvari to, kako to nazvati? Laganjem ili obmanjivanjem birača? Ako ne ispunim obećano odstupit ću istog trenutka!

U svojem mandatu uvest ću transparentnost u trošenju proračunskog novca i svaka kuna koju grad potroši bit će vidljiva građanima na službenim stranicama grada! Građani moraju imati uvid gdje odlaze njihovi novci. Izbacit ću kadroviranje po stranačkoj pripadnosti, jer za mene je diploma i znanje ispred iskaznice bilo koje stranke. Borit ću se protiv nepotizma jer ako zaposliš nekoga tko ti je rod onda to nema drugog imena nego nepotizam, i u tome ću biti maksimalno odlučan i dosljedan.

Sve veći broj mladih odlazi iz sela u gradove, a danas dok Vam ovo pišem vjerojatno je bar petero mladih ljudi danas otišlo trbuhom za kruhom u Rijeku ili Zagreb! To nije demagogija, mladi nam odlaze i sve ih je manje a grad Ogulin mogao bi postati grad u kojem po prosjeku godina živi starije stanovništvo. Čemu onda vrtići i dječja igrališta ako ih nema tko koristiti! Mladi su ti koji moraju riješiti demografske probleme, jer djece je sve manje, a ne smije nas dočekati drastičan pad broja stanovnika! Prema statistikama 2018. u županiji je rođeno 933 djece a umrlo je 1833 ljudi.

Diplomirao sam na Visokoj policijskoj školi i stekao sam zvanje dipl. kriminalista, ali nikada nisam dobio priliku raditi posao u struci, što smatram uvelike da je politika imala prste u tome! Na tisuće mladih ima isti problem i ne želim da i oni prolaze sve ovo kao ja! Radim, nije me sram niti metle niti paletara ali žao mi je novaca koji su roditelji odvojili od sebe da bih ja završio fakultet.

 

2. Kakav program razvoja grada nudite?

Prije svega nudim priliku svima i saslušat ću svaku dobru ideju. Obratit ću pozornost na demografiju, koja je bolna točka svih gradova i nitko ne nudi rješenja! Jednostavno ne možemo čekati da u kvartu nestane struje pa da za 9 mjeseci nastane baby boom. Taj dio programa će te vidjeti kroz dnevne objave! Založit ću se za transparentnost javnih natječaja i transparentnost trošenja novaca, što sam već i napisao. Ići ću direktno do Zagreba da ubrzamo širenje poduzetničke zone za 40 hektara, jer ta priča je već dvije godine mrtvo slovo na papiru, a k tome vodit ću računa da svaka utrošena kuna bude javno prikazana , što do sada nije bio baš slučaj. Sve mora biti vidljivo građanima Ogulina.

3. Što ćete konkretno učiniti da Ogulin bude mjesto ugodnog življenja,a
njegove građanke i građani zadovoljni?

Imamo napisan program koji je realan i ostvariv, i koji se može provesti i kojeg možete pratiti na mojoj privatnoj Facebook stranici. Kažem, objavljivat ćemo dnevno dijelove programa koji će zadovoljiti potrebe građana. Ne možemo obećati 400 radnih mjesta, nemamo čaroban štapić. Grad ne stvara radna mjesta, ali grad treba stvarati pozitivnu klimu za nove investicije koje donose nova radna mjesta! Nakon Bjelina koji je u grad došao 2016. godine niti jedan novi “veliki” investitor nije došao u grad. Postat ćemo “bussines friendly” okolina i aktivno ću raditi na privlačenju novih ulagača.

4. Kakvu poruku želite poslati biračima?

U ovo sam ušao bez fige u džepu. Moja poruka je jasna, želim grad koji nudi svima jednaku priliku bez obzira na bilo kakvu pripadnost. Neću dijeliti ljude već ću se iskreno boriti da mladi ostvare svoja prava koja im jamče njihove diplome i znanje. Jer jedino tako možemo dugoročno naprijed! Uhljebljivanje, nepotizam, netransparentnost ne želim i neću podržati niti s jedne političke opcije.

Vjerujem da će naše sugrađanke i sugrađani prepoznati da u ovo ulazim srcem i razumom, ljubavlju prema svom gradu, a mi ih nećemo iznevjeriti!