Aktualno Sport

Teniske vijesti

PRVENSTVO HRVATSKE DO 18 godina
Prošli tjedan igrano je u Splitu prvenstvo Hrvatske za juniore do 18 godina, na kojem je nastupio član TK Ogulin Roko Stipetić. Roko je igrao vrlo dobro, u 1.kolu pobijedio je Josipa Šimundžu iz Splita sa 3:6, 6:4, 6:2, u 2.kolu nadigrao je Tina Oštrog iz Chromosa sa 7:5, 7:5, te ušao među osam najboljih juniora. No, u četvrtfinalu je izgubio od Ivana Šodana iz TSP sa 3:6, 2:6 i ispao iz daljnjeg natjecanja.
No, Roko je ipak uspio osvojiti brončanu medalju na državnom prvenstvu u Splitu, u igri parova zajedno sa Lovrom Ercegom iz Splita, nakon dvije pobjede stigli su do polufinala, gdje su izgubili od para Oštro/Vasung sa 6:7(5) 6:4 4:10.

PRVENSTVO HRVATSKE DO 12 godina
Ovog vikenda počelo je u Đakovu prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 12 godina, na kojem igraju članovi TK Ogulin, Mateo Rupčić, Vito Jerak i Iris Božičević.
U kvalifikacijama, najbolje je igrao Vito Jerak, koji je sa dvije pobjede (Alberto Krasnić 6:1, 6:0 i Marko Peterka 6:0, 6:3) ušao u glavni turnir koji počinje danas. U 1.kolu igrat će još i Tatjana Paskaš. Ostalo troje članova TK Ogulin izgubilo je u 1.kolu kvalifikacija, Mateo Rupčić od Daria Gavranovića sa 2:6, 2:6, a Iris Božičević od Jone Jadrijević-Cvrlje sa 2:6, 1:6, te Hristina Sinić.

OP Karlovac do 10 godina
U subotu je na terenima TK Karlovac održan je turnir za one najmlađe – natjecatelje do 10 godina. Na turniru je nastupilo i devet članova Teniskog kluba Ogulin: Dimitrina Simić, Toni Belina, Frano Kurelac, Lea Vujnović, Karlo Božičević, Tonči Mihalić, Sara Jandrijević, Anja Idžan i Adrijan Bulić.
Najbolji rezultat ostvarila je Dimitrina Simić, oja je osvojila 1.mjesto, pobijedivši sve protivnice u prednatjecanju i u Zlatnoj skupini, a u Zlatnoj skupini među dječacima igrao je i Frano Kurelac koji je osvojio 3.mjesto.
U Srebrnu skupinu (za poredak od 4.do 8.mjesta) plasirali su se Sara Jandrijević, koja je osvojila 2.mjesto, odnosno 6.mjesto ukupno, i Toni Belina (3.mjesto, sedmo ukupno.
U Brončanoj skupini (za poredak od 9.do 12.mjesta) Tonči Mihelić osvojio je 3.mjesto, odnosno 11.mjesto ukupno.

OP TK Movens do 10 godina
Tenisači TK Frankopan nastupili su u Zagrebu na turniru do 10 godina iz kalendara Zagrebačkog teniskog saveza u organizaciji TK Movens.
Ivano Božičević osvojio je izvrsno 2. mjesto u konkurenciji najboljih zagrebačkih tenisača do 10 godina. Ivano je u skupini ostvario sve tri pobjede, zatim još tri pobjede sve do finala, gdje je na žalost izgubio od Luke Mitrovića sa 3:4, 1:4.
Matej Božičević je u skupini zabilježio jednu pobjedu i dva poraza, a u bonus turniru izgubio je od Marina Švaića sa 4:2.

PRVA HRVATSKA LIGA
Idućeg vikenda započinje prvenstvo Prve hrvatske teniske lige u kojoj igra 14 najboljih klubova iz Hrvatske, a Teniski klub Ogulin igrat će u skupini Punčec. Tenisači Ogulina su u 1.kolu slobodni, u 2.kolu u srijedu (19.05.) igraju u Ogulinu protiv TK Rabac, a u 3.kolu gostuju u Zagrebu kod TK Ponikve.
Za TK Ogulin u ovoj sezoni prijavljeni su Ante Pavić, Deni Žmak, Ivan Karlo Ban, Karlo Krolo, Filip Sabljak, Dorian Salopek, Luka Neralić, Karlo Kajin, Roko i Anton Stipetić, Maj Premzl, Kristijan Kolić i Jovan Tomović.
Spomenimo još jednu vrijednu vijest iz Tenisa, Ivan Karlo Ban i Roko Stipetić od jučer se nalaze u Šibeniku na pripremama hrvatske reprezentacije za juniore do 18 godina i mlađe seniore (do 21.godinu).