Aktualno OG sada Ogulin

Ministar Butković posjetio Ogulin

Ministar Oleg Butković danas je boravio  u Karlovačkoj županiji gdje je sa zamjenicom županice Vesnom Hajsan Dolinar i saborskom zastupnicom Nadom Murganić, obišao infrastrukturne projekte u Karlovačkoj županiji.

Na početku je obišao  Ozalj, potom Novigrad i na koncu Ogulin, gdje je dao izjavu  ispred zgrade bivše uprave Poduzetničke zone. Dočekali su ga  kandidati s lista HDZ-a za nedjeljne izbore iz Ogulina, Plaškog i Saborskog.

Ministar Butković osvrnuo se na gradnju buduće obilaznice.

“Ključan je infrastrukturni objekt izgradnja obilaznice grada koja će rasteretiti promet u gradu i povezati dvije gospodarske zone u jednu cjelinu, a investicija je vrijedna oko 300 milijuna kuna-” rekao je Butković, te odgovorio na pitanje novinara o prebacivanju prometnica sa državne na lokalnu razinu, što je izazvalo nezadovoljstvo gradova. Ogulin je tako dobio  u nadležnost 13 kilometara cesta i most na Lomošćanskoj cesti koji je predviđen za rušenje.

“Povećavanjem decentraliziranih sredstava već su gradovi dobili dio novca, a sredstava za obnovu ima i kroz Europske fondove i kroz proračun. Na gradovima i općinama je da rade projekte i ne treba se oko toga previše uzbuđivati”- odgovorio je ministar Butković. Na pitanje je li se ŽUC Karlovac javljao do sad na EU natječaje, rekao je da mu to nije poznato.

Što je rekao možete i pogledati: