Aktualno OG sada Ogulin

Ništa od sučeljavanja kandidata za budućeg gradonačelnika!

U jučerašnjim vijestima Radio Ogulin je objavio informaciju da neće biti ništa od planiranog sučeljavanja za budućeg gradonačelnika Ogulina. Tako se navodi:
U našem programu smo u petak najavili da Radio Ogulin ima namjeru organizirati predizborno sučeljavanje kandidata za ogulinskog gradonačelnika. Na adrese sve trojice kandidata, Tomislava Lipošćaka (HDZ), Dalibora Domitrovića (SDP) te Marina Puškarića (DP), u petak smo uputili i službeni poziv za sučeljavanje. Sučeljavanje smo planirali održati u petak, 14. svibnja, od 18 sati. Sučeljavanje se trebalo održati sukladno utvrđenim pravilima, koja smo i javno objavili u našim informativnim emisijama tijekom petka i nedjelje, a dostupna su i na našoj web stranici. Kandidati za ogulinskog gradonačelnika imali su rok danas, do 12 sati, za iskaz interesa za sučeljavanje.

Našem pozivu se odazvao tek kandidat SDP-a Dalibor Domitrović.

U pisanoj korespondenciji, kandidat Domovinskog pokreta, Marin Puškarić, zanimao se u nedjelju za teme i pitanja sučeljavanja, zašto sudionici sučeljavanja ne mogu biti i kandidati za zamjenike gradonačelnika, te tko će voditi sučeljavanje kandidata.

Kandidat HDZ-a Tomislav Lipošćak kontaktirao nas je e-mailom danas prijepodne. Također ga je zanimalo tko će biti moderator sučeljavanja, kao i teme (pitanja) o kojima će biti riječ.

Unatoč činjenici da smo u više navrata, što putem e-maila što putem telefona, i nakon isteka roka za iskaz interesa, pokušali doći do jasne i decidirane informacije žele li u konačnici sudjelovati u predizbornom sučeljavanju kandidata, u tome nismo uspjeli. Obzirom da je rok za iskaz interesa istekao, više je no očito da sučeljavanja neće biti.

Legitimno je pravo svakog kandidata da pristane ili odbije sučeljavanje. Utvrđenim pravilima sučeljavanja željeli smo svakom kandidatu osigurati jednake uvjete i startne pozicije u izbornoj utakmici, kao i pružiti im priliku da pred širokom publikom sučele svoje programe i viziju razvoja našeg grada u naredne 4 godine.“(radio-ogulin)