Aktualno Županija

Izvođači radova “zauzeli” gradilišta na Jamadolu, Kamenskom, Tušmeru i Belajskim Poljicama – nakon priprema, počinju radovi na Aglomeraciji

Na Jamadolu i Kamenskom u Karlovcu, Tušmeru u Dugoj Resi i Belajskim Poljicama izvođači radova na Aglomeraciji Karlovac – Duga Resa od danas su na gradilištima, a to znači da će uskoro početi i radovi.

Gradit će kanalizacijsku i vodoopskrbnu mrežu u grupama 1 i 5: prva obuhvaća Turanj i Kamensko i radovi su vrijedni 65 milijuna kuna, dok peta donosi radove na Donjoj Švarči i Jamadolu, dugoreškom Tušmeru i Jozefinskoj, te Belajskim Poljicama, a vrijedni su 92 milijuna kuna.
Ukupna vrijednost Aglomeracije Karlovac – Duga Resa je 413 milijuna kuna, a projekt treba završiti u rujnu 2023.

  • Cijelo vrijeme komunicirat ćemo s građanima, već smo podijelili informativne letke, tako da će biti upućeni u cijeli tijek projekata i radova. Mi smo 2020. godine odradili postupke javne nabave vrlo detaljno i kalitetno i odabrani su kvalitetni izvođači radova, kazala je direktorica Vodovoda i kanalizacije Katarina Malenica i dodala da ne očekuju velike probleme u izvođenju i realizaciji radova.
    No, dosadašnji način prometovanja i svakodnevni život građana za izvođenja radova bit će jako poremećeni.
  • Zato bih ih molio da na dnevnoj razini prate kanale komuniciranja, službenu web stranicu projekta pa i društvene mreže, da točno znaju kako je reguliran promet, odnosno, na koji način i gdje se provode radovi. Grad Karlovac s Aglomeracijom nastoji riješiti i one druge infrastrukturne probleme osim vodoopskrbe i kanalizacije, znači cijeli ovaj potez će dobiti asfalt, javnu rasvjetu, nogostupe, u jednom dijelu će biti DTK mreža, tako da smo nastojali ovim projektom učiniti ono o čemu svi pričamo: da ne kopamo dva puta, nego odjednom riješimo sve probleme koji nas očekuju, poručio je gradonačelnik Damir Mandić i poručio da je ovo ulaganje za budućnost, za sve one koji će doći nakon nas. (kaportal.hr)(foto:kaportal)