PROMO 3

Martina Furdek Hajdin – kandidatkinja za županicu

Drage sugrađanke i sugrađani,
Karlovačka županija zahvaljujući svom položaju, prirodnim ljepotama i kulturnoj baštini te gospodarskim potencijalima ima sve preduvjete da bude ugodno mjesto za život svih svojih stanovnika, ali i nezaboravno odredište za sve, uvijek dobrodošle turiste.
Stvaramo bolje uvjete za kvalitetan život, podižemo standard te postajemo brz, učinkovit i pametan servis za građane. Prije svega, želimo osigurati kvalitetan dom i dobar posao s plaćom za svakog stanovnika, jer to je jedini način da obitelji ostaju živjeti na prostoru Karlovačke županije, ali i da se u nju vraćaju. Smatramo kako je to jedini recept da se popravi trenutno loša demografska slika županije, što je ishodište svih naših nastojanja i našeg rada.
Želimo stvoriti podjednake uvjete za život na cijelom prostoru naše županije, želimo napredak i razvoj ruralnih područja, a za to cesta, struja i voda odavno nisu dovoljni. Stoga planiramo niz projekata za unapređenje života na ruralnim područjima, za mlade i one malo starije, od uvođenja širokopojasnog interneta, do otvaranja vrtića, modernizacije škola, osiguravanja i unapređivanja kvalitetne zdravstvene skrbi, stvaranje povoljnih uvjeta za razvoj gospodarstva i unapređenje društvenog života.
U gospodarstvu smo bili, jesmo i bit ćemo potpora i servis poduzetnicima i obrtnicima, a posebno je u našem fokusu poljoprivreda. Golemi potencijal leži u našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, želimo im pomoći da unaprijede svoj rad, stvarajući im uvjete za modernu, kvalitetnu i održivu poljoprivrednu proizvodnju. Turizam je nešto na što smo posebno ponosni jer smo druga kontinentalna destinacija po broju turističkih dolazaka. Čuvajući prirodnu i kulturnu baštinu, želimo unaprijediti sve oblike turizma: aktivni, vjerski, kulturni, zdravstveni i kongresni. Kako bismo to ostvarili, već smo proveli niz vrlo uspješnih projekata, a novih ideja i planova ima napretek.
Komunalna, vodna i energetska infrastruktura, briga o okolišu ostaju naš prioritet, a posebnu pažnju posvećujemo uvođenju i poticanju obnovljivih izvora energije. Radimo na poboljšanju linijskog autobusnog prijevoza na području cijele županije kao i obnovi željezničke mreže.
Jedan od najvažnijih prioriteta su zdravlje stanovnika naše županije. Kontinuiranim ulaganjem u zdravstvene ustanove, energetsku obnovu i dogradnju zgrada za nove medicinske djelatnosti te nabavu najmodernije dijagnostičko – terapijske opreme osiguravamo dostupnu zdravstvenu zaštitu na primarnoj i sekundarnoj razini kako bi pacijentima osigurali pravovremenu i adekvatnu zaštitu i skrb unutar naše županije. Kontinuiranim ulaganjem u specijalizacije liječnika i drugih oblika usavršavanja omogućujemo kvalitetu, stabilitet i atraktivnost radnog mjesta liječnika i ostalog medicinskog osoblja. Obnavljamo i škole, želimo osigurati da svaka škola ima mogućnost za jednosmjenski rad kao preduvjet cjelodnevnog odgojno – obrazovnog i rekreativnog sadržaja, ali i da svaka škola ima sportsku dvoranu. Na korak smo do toga da svaka naša općina ima vrtić.
Kroz socijalne i društvene programe brinemo o najugroženijima i ranjivim skupinama te o hrvatskim braniteljima. Nažalost, nosimo se i nosit ćemo s posljedicama potresa, a živimo i s pandemijom virusa COVID-19. No, to su izazovi kojima smo znali i znat ćemo odgovoriti i ubuduće.
Za mnoge odgovore, tu je naš program „407 za 047“. Pokazali smo da to nije samo lista lijepih želja, nego vrlo kvalitetna baza projekata iz koje se projekti realiziraju i mijenjaju za bolji život stanovnika naše županije. Snažno smo orijentirani na korištenje raspoloživih EU sredstava za realizaciju što više naših projekata i ideja.
Martina Furdek – Hajdin,
Kandidatkinja za županicu Karlovačke županije